Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.

Dubbele bachelor Wiskunde & Computing Science en Wiskunde & Natuur- en Sterrenkunde

Een bijzondere uitdaging bij de Radboud Universiteit is een dubbele bacheloropleiding. Volg Wiskunde & Computing Science of Wiskunde & Natuur- en Sterrenkunde in een gecombineerd programma. Een dubbele bachelor is bedoeld als uitdaging voor gemotiveerde studenten die zonder flinke studievertraging het programma in 3 jaar kunnen voltooien. Door een extra inspanning van 25% behaal je twee bachelordiploma's. 

Over dit studieprogramma

Het studieprogramma is samengesteld uit bestaande onderdelen van de gebruikelijke bacheloropleidingen. Daarmee zijn de diploma's gelijkwaardig met de diploma's van de afzonderlijke opleidingen. De diploma's geven toegang tot alle masteropleidingen van Wiskunde, Computing Science en Natuur- en Sterrenkunde binnen Nederland.

De cursussen zijn gerangschikt op een manier dat, als een student de aangegeven volgorde volgt, er geen problemen in de voorkennis optreden. De verlaging van de studielast in het gecombineerde programma wordt verkregen door:

  • Minoren in te vullen met cursussen uit elkaars curricula.
  • Wiskundecursussen uit het Computing Science of Natuur- en Sterrenkunde curriculum te vervangen door gelijkwaardige cursussen uit het Wiskundecurriculum.
  • Overlappende cursussen te schrappen.
  • Eén afsluitende bachelorscriptie die idealiter wordt ingevuld met een onderwerp op het grensvlak van beide disciplines.

In de studiegids is het volledige curriculum van de dubbele bachelor Wiskunde & Computing Science en Wiskunde & Natuur- en Sterrenkunde te bekijken.

Meer informatie

Lijkt het je interessant om een dubbele bachelor Wiskunde & Computing Science of Wiskunde & Natuur- en Sterrenkunde te doen? Vraag dan meer informatie op bij de studieadviseur.

Als je besluit een dubbele bachelor te volgen, dan schrijf je jezelf voor allebei de opleidingen in bij Studielink.