Kennismaken en testimonials

Wil je erachter komen of deze opleiding bij je past? Bezoek de Open Dag of neem deel aan een andere voorlichtingsactiviteit, lees een ervaringsverhaal of chat met een student.

Wiskundetoernooi logo

Wiskundetoernooi

Op vrijdag 20 september is het Wiskundetoernooi 2024. Dit jaar is de 33e editie van het internationale toernooi. 100 teams van middelbare scholieren uit het hele land buigen zich over de moeilijkste wiskundeopgaven. Doet jouw team ook mee?

Studenten in de Refter aan het werk

Online Oriëntatieweek

Sta jij aan het begin van je studiekeuze? Doe dan mee en vergelijk onze bachelors. Deze week zijn er elke avond domeinvoorlichtingen. Zo ontdek je per interessegebied welke opleidingsmogelijkheden er zijn.

Students sitting in the grass in Summer

Bachelor Online Voorlichting

In ons online platform kun je uitgebreide voorlichtingsvideo's bekijken van al onze bacheloropleidingen, waar en wanneer je wilt. Op die manier leer je de opleidingen al behoorlijk goed kennen.

Studenten aan de balie tijdens de open dag.

Bachelor Open Dag

Op zoek naar een leuke studie? Dan is de Bachelor Open Dag iets voor jou! Krijg voorlichting over onze opleidingen, kom sfeer proeven op de campus en ontdek wat studeren aan de universiteit inhoudt.

Interesse? Doe mee met de voorlichtingsactiviteiten. Proef de sfeer of de campus, krijg persoonlijk advies van studenten of studieadviseurs en kom erachter of deze opleiding bij je past.

Ervaringsverhalen

We streven ernaar wiskundige theorieën te ontwikkelen die zo algemeen mogelijk zijn en toepasbaar op een brede groep van problemen.
Stefanie Sonner
Stefanie Sonner Universitair hoofddocent Het verhaal van Stefanie
Je moet de juiste vragen durven stellen, en dat durf ik wel.
Sterre van Dijk bij een schoolbord
Sterre van Dijk Student Het verhaal van Sterre
Wiskunde klopt altijd! Bij taal leer je regels, maar zijn er altijd uitzonderingen. Bij wiskunde werkt alles op dezelfde manier, en kan je elders ook altijd toepassen.
Mira Engel
Mira Engel Student Het verhaal van Mira
Het contact met de docenten is erg persoonlijk: je kan altijd even langslopen met een vraag of zelfs in de pauze spontaan een gesprekje over het weekend voeren.
Josje van der Laan
Josje van der Laan Student Het verhaal van Josje

Maak kennis met de faculteit

Onze missie als Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica is om grenzen van wetenschappelijke kennis te verleggen via excellent onderwijs en baanbrekend onderzoek. In de video krijg je een rondleiding door onze faculteit. Volg onze laatste updates op Instagram.