Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.
Studieprogramma bachelor Wiskunde jaar 2
In het tweede jaar verdiep je je verder in de wiskunde met een aantal verplichte vakken, aangevuld met keuzevakken en vrije ruimte. Keuzevakken verdiepen of verbreden je kennis over wiskunde. Ook volg je een vak over filosofie en ethiek. Je krijgt meer te weten over de mogelijkheden als wiskunde op de arbeidsmarkt en je bereid je voor op de stage van het derde jaar. De keuzeruimte in het tweede jaar deel je zelf in zodat de opleiding naadloos aansluit bij jouw wensen voor je toekomstige baan.
Over dit studieprogramma
Het cursusoverzicht is een indicatie van het studieprogramma van het academiejaar 2023-2024. Ben je een huidige student, raadpleeg dan de online studiegids voor jouw cursusoverzicht.
- P1
- P1
- P2
- P1
- P2
- P2
- P3
- P2
- P3
- P3
- P4
- P1
- P2
- P3
- P4
Kies één vak in schrijfvaardigheid:
Totaal aantal EC: 3 EC- P1
- P1
- P2
- P3
- P4
Kies twee van onderstaande vakken:
Totaal aantal EC: 12 EC- P2
- P3
- P3
- P4
- P3
- P4
- P3
- P4
De cursussen Inleiding Filosofie & Ethiek en Writing Skills in Academia of Schrijven over Wetenschap mogen gevolgd worden in een periode naar keuze in jaar 2 of 3.
- P1
- P2
- P3
- P4
- P1
- P2
- P3
- P4
In het tweede en derde jaar van Wiskunde zit in totaal 48 EC aan keuzeruimte. Iedere periode stel je je 15 EC nominale studielast samen door je verplichte vakken aan te vullen met keuzecursussen. In het tweede jaar kies je ten minste 3 EC uit de lijst van tweedejaars Wiskunde keuzecursussen. De overige keuzeruimte kan worden ingevuld met een minor (te vinden in de minorgids) of met losse keuzecursussen.
Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een educatieve minor van een half jaar (30 EC), inclusief een stage in het onderwijs. Het programma van deze minor vind je onderaan deze pagina. In combinatie met je bachelordiploma, behaal je hiermee een beperkte tweedegraads bevoegdheid voor het voortgezet onderwijs. Het is ook een goede voorbereiding voor als je een educatieve master wilt gaan doen; de educatieve minor geeft je vrijstelling voor de eerste helft van deze master.