Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.

Studieprogramma bachelor Wiskunde jaar 3

Studiejaar
3

Het derde jaar bestaat uit een verplicht kerncurriculum, aangevuld met vrije ruimte om je voor te bereiden op de masteropleiding of de arbeidsmarkt. Je kunt minoren volgen en een semester naar het buitenland. Ook doe je een project in teamverband waarin vragen uit het bedrijfsleven of de medische sector centraal staan. Je sluit de bachelor af met een scriptie en presentatie over een wiskundig onderwerp naar keuze.

Over dit studieprogramma

Het cursusoverzicht is een indicatie van het studieprogramma van het academiejaar 2023-2024. Ben je een huidige student, raadpleeg dan de online studiegids voor jouw cursusoverzicht.

STUDIEGIDS

Totaal EC
60 EC
Verplichte cursussen
P1
P2
P3
P4
 1. P1
 2. P2
 1. P3
 2. P4

Het vak Bachelor Seminar is niet verplicht voor studenten die een semester in het buitenland studeren of de educatieve minor volgen.

Het vak Bachelor Portfolio wordt in de loop van alle opleidingsjaren gevuld met opdrachten en afgerond aan het eind van de opleiding.

Keuzecursussen
P1
P2
P3
P4
Wiskunde keuzecursus(sen)
12 EC
 1. P1
 2. P2
 3. P3
 4. P4
Vrije keuzeruimte
30 EC
 1. P1
 2. P2
 3. P3
 4. P4

In het tweede en derde jaar van Wiskunde zit in totaal 48 EC aan keuzeruimte. Iedere periode stel je je 15 EC nominale studielast samen door je verplichte vakken aan te vullen met keuzecursussen. In het derde jaar kies je ten minste één, maar bij voorkeur twee, 6 EC vak(ken) uit de lijst van derdejaars Wiskunde keuzecursussen, ter voorbereiding op een track van de masteropleiding Mathematics. De overige keuzeruimte kan worden ingevuld met een minor (te vinden in de minorgids) of met losse keuzecursussen.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Educatie minor van een half jaar (30 EC), inclusief een stage in het onderwijs. Het programma van deze minor vind je onderaan deze pagina. In combinatie met je bachelordiploma, behaal je hiermee een beperkte tweedegraads bevoegdheid voor het voortgezet onderwijs. Het is ook een goede voorbereiding voor als je de educatieve master wilt gaan doen; de educatieve minor geeft je vrijstelling voor de eerste helft van deze master.

Thesis & research
P1
P2
P3
P4

Specialisaties