Waarom Wiskunde studeren in Nijmegen?

Wiskunde is een driejarige Nederlandstalige bacheloropleiding. In het eerste jaar krijg je een inleiding op het vakgebied. In de jaren daarna verdiep je je steeds verder. Al vanaf het eerste jaar kun je een deel van de studie naar eigen inzicht invullen met keuzevakken, ook buiten de wiskunde.

Wiskunde: iets voor jou?

• Tijdens de opleiding leer je snel nieuwe informatie begrijpen en word je goed in het scheiden van hoofd- en bijzaken. Je leert logisch redeneren en denkfouten herken je snel. Dit maakt je een echte probleemoplosser en analytische denker.
  • Deze opleiding biedt een grote keuzeruimte die vrij ingevuld kan worden. Hiermee kan je dieper in de wiskunde duiken, of je blik juist verruimen bij andere vakgebieden. Meer informatie vind je bij het studieprogramma en vakken.
  • De campus is erg persoonlijk: met vragen en problemen kan je terecht bij je studentenmentor, de tutor of de studieadviseur. Verder kennen alle studenten elkaar en staat de deur bij docenten altijd open. Zo doe je het dus niet alleen.
  • In het bedrijfsleven en bij (semi-) overheidsinstellingen wordt altijd gezocht naar wiskundigen en hun hoge denkniveau.
  • Binnen de opleiding is veel contact tussen studenten uit alle jaarlagen. Kloppend hart van deze gezelligheid is studievereniging Desda. Desda organiseert ludieke activiteiten zoals een verenigingsweekend, borrels en een Diner Rouler met docenten. Ook zijn er inhoudelijke activiteiten zoals het jaarlijkse symposium, de studiereis en bedrijvenlezingen.

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit