Wat kun je ermee?

Arbeidsmarktperspectief

Jouw kennis als wiskundige, gecombineerd met je academische vaardigheden en denkniveau worden hoog gewaardeerd door werkgevers uit vele branches en vakgebieden. Als afgestudeerd wiskundige ben je gewild in het bedrijfsleven en bij de overheid. Wiskunde-studenten gaan uiteindelijk aan de slag bij universiteiten, het onderwijs, de overheid of in het bedrijfsleven, bij bijvoorbeeld banken, verzekeraars of pensioenfondsen. 

Mogelijke beroepen

  • Onderzoeker binnen de universiteit of het bedrijfsleven
  • Adviseur op het gebied van energie, gezondheidszorg of financiën
  • Financieel expert, beursanalist, ontwikkelaar van financiële modellen of risicoanalist
  • Manager in een technologische omgeving
  • Docent in het middelbaar- en hoger beroepsonderwijs
  • ICT'er, software engineer, crypto-analist of automatiseringsdeskundige
  • Wetenschapsjournalist

Doorstromen naar een master

Met een bachelordiploma Wiskunde kun je aan de Radboud Universiteit doorstromen naar de 2-jarige master Mathematics, een verdiepende onderzoeksmaster met keuze uit 6 tracks.

Of je kunt je wiskundige blik verbreden met één van onderstaande Masters.

Maatschappelijke/management specialisaties

Je kunt ervoor kiezen om je Master in Mathematics te combineren met een maatschappelijke of management-specialisatie. Het eerste jaar van je Master volg je je Mathematics programma, en in het tweede jaar stap je over naar één van onderstaande (1-jarige) specialisaties:

Lerarenopleiding

Wil je je eerstegraads lesbevoegdheid halen? Deze tweejarige master integreert wiskunde-vakken, didactiek en stage, waardoor je wordt opgeleid tot docent voor het voortgezet en hoger onderwijs.

Maak werk van je studie!

Om je voor te bereiden op het vinden van een baan biedt de Radboud Universiteit verschillende vormen van arbeidsmarktoriëntatie aan, zodat je je tijdens je studie al kunt voorbereiden op je toekomst. Career Service Science helpt studenten en jonge alumni met hun ontdekkingstocht op de arbeidsmarkt. Je kunt bij hen terecht voor hulp bij arbeidsoriëntatie, sollicitatietips en voor informatie over stages en vacatures. Verder organiseren studenten elk jaar het BBB Career Event, de ideale plek voor studenten en werkgevers om elkaar te ontmoeten.

 

Afgestudeerd: en dan?

Wiskunde-alumnus Carmen van Schoubroeck werkt als adviseur bij het bedrijf AEF, een adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken. In de video zie je wat de functie van adviseur inhoudt.