Leerlingen in klas op middelbare school

Educatieve minor/ moduleEducatieve Minor of Module Nederlands

Wil jij in een half jaar ontdekken of het onderwijs iets voor je is? Houd je van presenteren of wil je snel als docent aardrijkskunde voor de klas staan? Dan is de Educatieve Minor of Module Nederlands iets voor jou.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Enthousiasmeer leerlingen voor het vak Nederlands
  • Maak kennis met het onderwijs 
  • Haal in een korte tijd je lesbevoegdheid
  • Leer vaardigheden zoals leidinggeven, presenteren, plannen en feedback geven
Waarom deze opleiding?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving

Wat ga je leren?

De Educatieve Minor of Module voor het vak Nederlands duurt een half jaar (30 EC). Je volgt de Educatieve Minor gedurende het eerste semester (sep t/m jan) van het derde jaar van jouw bacheloropleiding. De Educatieve Module is identiek aan de Educatieve Minor, alleen volg je deze ná afronding van de bachelor.

Hoe het is om docent te zijn, ervaar je het beste als je zelf voor de klas staat. Daarom loop je op dinsdag, woensdag en donderdag stage op een middelbare school (15 EC). Maandag en vrijdag volg je colleges op de universiteit (15 EC). Daarin maak je kennis met de theorieën van onderwijs, pedagogiek en didactiek. Tijdens je stage op een middelbare school koppel je je praktijkervaringen aan de theorie die je leert. Andersom bieden de theorie en de opdrachten tijdens colleges je ruimte om te oefenen en ervaringen uit te wisselen en te verdiepen. 

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Na de Educatieve Minor of Module kan je meteen aan de slag als docent in de onderbouw van het havo en vwo of het vmbo. Wil je ook een eerstegraads lesbevoegdheid halen? Volg na je vakmaster onze Educatieve Master, en krijg met het behalen van de Educatieve Minor vrijstelling van het eerste half jaar van de opleiding. 

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact