Routes Eerstegraads Onderwijsbevoegdheid

Wil jij leraar worden in het voortgezet onderwijs? Dat kan aan de Radboud Universiteit. Er zijn verschillende mogelijkheden en routes naar docentschap. Lees hier meer over de routes naar een eerstegraads onderwijsbevoegdheid op basis van waar jij je op dit moment bevindt in jouw studie.

De Educatieve Master is er in twee varianten: een eenjarig en een tweejarig traject. Je kunt op verschillende momenten in je studie beginnen aan een lerarenopleiding:

Ben jij klaar met je bachelor?

Heb jij een afgeronde bachelor en wil jij je eerstegraads bevoegdheid halen? Dan is de Tweejarige Educatieve Master iets voor jou. 

Ben jij klaar met je master?

Heb jij een afgeronde vakmaster en wil jij een eerstegraads bevoegdheid halen? Dan is de Eenjarige Educatieve Master, het zij-instroom traject of een traineeship misschien iets voor jou.

Eenjarige Educatieve Master

De Educatieve Master van de Radboud Docenten Academie leidt je op tot docent voor het voortgezet onderwijs. Je haalt een eerstegraads lesbevoegdheid. Daarmee kan je lesgeven in alle klassen van het voortgezet onderwijs, het mbo en het volwassenenonderwijs.

De eenjarige educatieve master is een zogenaamde post-master: je volgt deze master na je (vak)master.

Overzicht Eenjarige Educatieve Masters

Tweejarige Educatieve Master

Wil je tijdens je master een eerstegraads lesbevoegdheid voor het voortgezet onderwijs halen? Dan is deze opleiding iets voor jou. De Tweejarige Educatieve Master is een combinatie van vakinhoud en vakdidactiek. We leiden je op tot een uitstekende docent van academisch niveau. Met een eerstegraads lesbevoegdheid kan je lesgeven aan alle klassen in het voortgezet onderwijs, het mbo en het volwassenonderwijs.

In de Tweejarige Educatieve Master werken de Radboud Docenten Academie en de verschillende faculteiten van de Radboud Universiteit samen om docenten op te leiden die het verschil durven maken.

Overzicht Tweejarige Educatieve Masters

Toch liever een tweedegraads bevoegdheid?

Lees hier meer over de routes naar een tweedegraads onderwijsbevoegdheid op basis van waar jij je op dit moment bevindt in jouw studie.

Routes Tweedegraads Onderwijsbevoegdheid