Routes Tweedegraads Onderwijsbevoegdheid

Wil jij leraar worden in het voortgezet onderwijs? Dat kan aan de Radboud Universiteit. Er zijn verschillende mogelijkheden en routes naar docentschap. Zo kan je op verschillende momenten in je studie beginnen aan een lerarenopleiding. Lees hier meer over de routes naar een tweedegraads onderwijsbevoegdheid op basis van waar jij je op dit moment bevindt in jouw studie.

Ben jij bezig met je bachelor?

Volg jij op dit moment een bachelor en wil je tegelijkertijd een tweedegraads bevoegdheid halen? Dan is de Educatieve Minor iets voor jou. In deze Minor behaal jij in een half jaar een beperkte tweedegraads bevoegdheid, waarna jij dus na je bachelor al meteen voor de klas kan staan. 

Ben jij klaar met je bachelor?

Heb jij een afgeronde bachelor en wil jij je tweedegraads bevoegdheid halen? Dan is de Educatieve Module iets voor jou. In een half jaar behaal jij je beperkte tweedegraads bevoegdheid. Zo sta je na je bachelor direct voor de klas.

Educatieve Minor of Module

De Radboud Docenten Academie verzorgt een Educatieve Minor en Educatieve Module in 13 schoolvakken die je kunt volgen in het derde jaar van je bachelor. Hiermee behaal je, in combinatie met je bachelordiploma, een beperkte tweedegraads bevoegdheid voor het voortgezet onderwijs. Daarmee kun je lesgeven in de onderbouw van havo en vwo en in het vmbo. Het studieprogramma van de Educatieve Minor of Module is vergelijkbaar met de eerste helft van de Educatieve Master, maar valt daar niet mee samen. De minor en module bestaan voor de helft uit stage.

De minor/module is een goede manier om te ontdekken of het onderwijs iets voor je is en om snel voor de klas te kunnen staan; maar dat is nog niet alles. Je leert bij de minor/module waardevolle vaardigheden die je ook buiten het onderwijs goed in kunt zetten, zoals leidinggeven, presenteren, plannen, feedback geven en ontvangen, en effectief communiceren. Kortom: de minor is een goede investering in je persoonlijke ontwikkeling!

Overzicht Educatieve Minor of Modules

In een half jaar voor de klas, is dat niet pittig? Jawel, maar naast spannend, ook ontzettend leerzaam. Daan, Kiki en Lotte gingen je voor en hebben zeker geen spijt! Zij hebben hun tweedegraads lesbevoegdheid inmiddels op zak.

Toch liever een eerstegraads bevoegdheid?

Lees hier meer over de routes naar een eerstegraads onderwijsbevoegdheid op basis van waar jij je op dit moment bevindt in jouw studie.

Routes Eerstegraads Onderwijsbevoegdheid