Fem Reijnders

Fem Reijnders
Hier leren we hoe beleid het beste geschreven kan worden en wat er allemaal écht bij komt kijken.
Naam
Fem Reijnders
Opleiding
Beleidsadvisering
Startdatum studie
Einddatum studie
Vooropleiding
Bestuurskunde - Radboud Universiteit

Fem Reijnders is student Beleidsadvisering.

Wat spreekt je aan in de master en waarom?

Na de bachelor Bestuurskunde wist ik zeker dat ik iets wilde gaan doen met beleid. Het schrijven van beleid en advies geven spreekt mij erg aan en daarom heb ik voor de master Beleidsadvisering gekozen. Hier leren we hoe beleid het beste geschreven kan worden en wat er allemaal écht bij komt kijken.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten of onderzoekers.

De sfeer binnen de opleiding is heel fijn, we zijn met een klein groepje studenten waardoor het contact tussen de studenten goed is. Daarnaast is er altijd de mogelijk om met de docent te praten en ook deze samenwerking is super fijn. Studenten en docenten zijn nauw in contact met elkaar.

Wat vind je het meest uitdagend aan de master(specialisatie)? Zijn er dingen waar je tegenaan loopt?

Het meest uitdagende aan deze master is het feit dat er gewerkt wordt met een vierwekenrooster. Dit wil zeggen dat je drie weken colleges hebt en dan één week tentamens en verslagen inleveren. Door deze indeling zit je altijd op een piekmoment, je kunt niet even een weekje rustig aan doen.

Kun je iets vermelden over je stage en/of je scriptie?

Het schrijven van mijn scriptie is voor mij de leukste tijd van de opleiding. Alle kennis die je hebt opgedaan tijdens je bachelor en master kun je nu toepassen op je eigen onderzoek. Ik doe onderzoek naar de factoren die het aantal werkuren van basisschoolleerkrachten beïnvloeden om zo een advies te kunnen geven over hoe organisaties het aantrekkelijker kunnen maken voor werknemers om meer uren te maken.

Waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze master(specialisatie) op zak? Wat wil je er zelf mee gaan doen na het afronden van je master?

Het is belangrijk dat mensen deze masterspecialisatie op zak hebben omdat het van belang is dat er mensen zijn die weten hoe ze goed beleid moeten schrijven. Men kan nog zoveel kennis hebben over een bepaald onderwerp, maar als men verandering teweeg wil brengen dan moet daar eerst goed beleid voor geschreven worden.

Als ik de master heb afgerond ga ik een traineeship doen, dit wil zeggen dat ik ga werken maar ook blijf leren: zo kan ik mezelf blijven ontwikkelen. Uiteindelijk wil ik beleidsmedewerker worden die zich bezig houdt met urgente onderwerpen die op dat moment spelen in de maatschappij.