Kirsten Westenberg

Kirsten Westenberg
De sfeer is gewoonweg fantastisch.
Naam
Kirsten Westenberg
Opleiding
Beleidsadvisering
Startdatum studie
Vooropleiding
Bestuurskunde - Radboud Universiteit

Kirsten Westenberg is student Beleidsadvisering.

Wat spreekt je aan in de master en waarom?

De master Beleidsadvisering spreekt mij enorm aan, omdat je niet alleen goed leert schrijven, maar ook  leert begrijpen hoe verschillende processen werken. Je leert dus niet alleen hoe je doelgericht beleid schrijft, maar ook de politieke en organisatorische kant.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten of onderzoekers.

De sfeer is gewoonweg fantastisch. Je zit met een kleine club aan mensen die even gedreven en geïnteresseerd zijn in beleid als jij. Daarnaast geven de docenten je de vrijheid en het zelfvertrouwen om je volledig te ontwikkelen. Je medestudenten spreek je elke dag en door de groepsopdrachten werk je eigenlijk ook altijd samen. De docenten staan voor je klaar tijdens, maar ook buiten de lesuren.

Wat vind je het meest uitdagend aan de master(specialisatie)? Zijn er dingen waar je tegenaan loopt?

Het meest uitdagende is het tempo waarop de vakken worden gegeven. Het is erg belangrijk dat je alle literatuur en opdrachten daadwerkelijk leest en bijhoudt. Wat dat betreft komt zelfdiscipline echt bij deze studie kijken.

Kun je iets vermelden over je stage en/of je scriptie?

Op dit moment studeer ik af met een stage bij de gemeente Oss. Ik doe hier onderzoek naar hoe ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid ingezet en geborgd kan worden binnen de gemeente. Het is een onderwerp wat mij enorm ligt en waar ik zelf ook voor heb mogen kiezen. Je bent namelijk vrij om te besluiten welke en waar je stage gaat lopen, dus je kunt het onderwerp helemaal afstellen op je eigen interesse.

Waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze master(specialisatie) op zak? Wat wil je er zelf mee gaan doen na het afronden van je master?

Ik denk dat het belangrijk is dat er mensen zijn die deze master op zak hebben, omdat ik denk dat veel mensen zich niet voldoende bewust zijn van wat er allemaal bij beleid komt kijken. Je hebt zo veel verschillende partijen waar je mee te maken krijgt en met deze master wordt je je daar niet alleen bewust van, maar leer je ook hoe je hier mee om moet gaan.

Na mijn master weet ik nog niet exact wat ik ga doen, er zijn zo veel opties! Waar ik nu naar kijk is om beleidsadviseur bij een gemeente te worden, maar mezelf inzetten voor een ministerie sluit ik ook zeker niet uit.