Amber Aman

Amber Aman
Je leert over risico's en hoe bestuurders hier mee omgaan, waardoor je dat ook gaat herkennen in berichtgeving over crises of risico's.
Naam
Amber Aman
Opleiding
Besturen van Veiligheid
Startdatum studie
Einddatum studie
Vooropleiding
Bestuurskunde - Radboud Universiteit

Amber Aman is student Besturen van Veiligheid.

Wat spreekt je aan in de master en waarom?

De master Besturen van Veiligheid spreekt mij aan omdat je juist nu een beeld krijgt van veiligheidsvraagstukken die spelen binnen de publieke sector. Zo leer je bijvoorbeeld over risico's en hoe bestuurders hier mee omgaan, waardoor je dat ook gaat herkennen in berichtgeving over crises of risico's.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten of onderzoekers.

Er heerst een gezellige, informele sfeer bij de opleiding. We zijn met een kleine groep, waardoor je elkaar snel leert kennen en ook veel contact hebt met docenten.

Wat vind je het meest uitdagend aan de master(specialisatie)? Zijn er dingen waar je tegenaan loopt?

De uitdaging van deze masteropleiding ligt vooral in het hoge tempo tijdens de vakken. Je moet veel stof beheersen en opdrachten maken in een korte tijd, waardoor de tijd voorbij vliegt.

Kun je iets vermelden over je stage en/of je scriptie?

Op dit moment doe ik mijn masterscriptie over publiek vakmanschap bij Veilig Thuis. Ik onderzoek wat medewerkers bij Veilig Thuis belangrijk vinden in hun werk, waar ze tegenaan lopen en hoe ze daarmee omgaan. Het is een combinatie tussen bestuurskunde in het algemeen en de organisatie past bij het veiligheidsaspect van de master.

Waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze master(specialisatie) op zak? Wat wil je er zelf mee gaan doen na het afronden van je master?

Met de masteropleiding Besturen van Veiligheid wordt je breed opgeleid en kun je op veel plekken terecht. Na mijn master wil ik gaan werken binnen de publieke sector, zoals bijvoorbeeld een gemeente, om mij daar te focussen op sociale veiligheid.