Marit Stellaard

Marit Stellaard
Ik kan mijn studie direct koppelen aan mijn werk en zelf in de praktijk brengen zodra ik uit de collegezaal loop.
Naam
Marit Stellaard
Opleiding
Besturen van Veiligheid
Startdatum studie
Einddatum studie
Vooropleiding
HBO-Rechten

Marit Stellaard is student Besturen van Veiligheid.

Wat spreekt je aan in de master en waarom?

Vanuit mijn werk bij gemeenten ben ik nu enkele jaren bezig binnen het veiligheidsdomein (adviseur veiligheid, vergunningen, toezicht en handhaving). De masterspecialisatie Besturen van Veiligheid aan de Radboud Universiteit werd mij door een collega aangeraden vanwege de raakvlakken die het direct zou hebben met mijn werk. Dit bleek ook zeker het geval. Ik kan mijn studie direct koppelen aan mijn werk en zelf in de praktijk brengen zodra ik uit de collegezaal loop.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten of onderzoekers.

Ik ervaar de sfeer binnen de opleiding als goed. Ik ben vanwege mijn bijna fulltime baan niet de ultieme student, waardoor ik persoonlijk een ander leven leid dan de meeste studenten. Toch is het fijn samenwerken en is er begrip onderling. Het contact met docenten is erg informeel en dat vind ik erg prettig. Ze zijn goed toegankelijk en je kan veel met hen bespreken.

Wat vind je het meest uitdagend aan de master(specialisatie)? Zijn er dingen waar je tegenaan loopt?

De uitdaging in deze masterspecialisatie zit hem met name in het rooster. Er zijn blokken van drie weken, waarin je continue één vak volgt. Voordeel hiervan is dat je drie weken lang met één vak bezig bent en dat vakken niet door elkaar heen lopen. De grote uitdaging is dat het heel intensief is. Er is een korte periode waarin alles moet gebeuren, er is erg weinig tijd en dat merk je. Ik heb hierdoor veel stress ervaren in de tijd dat ik de colleges nog volgde. De druk staat er continue op. Zodra je tentamen geweest is, begint het gelijk weer opnieuw, waardoor je niet 'op adem kan komen'.

Kun je iets vermelden over je stage en/of je scriptie?

Op dit moment ben ik aan het afstuderen bij het Ministerie van Defensie. Ik doe hier onderzoek naar de factoren die bepalen waarin de Veiligheidsregio's en het Ministerie van Defensie bereid zijn met elkaar samen te werken. Super leuk, omdat ik vanuit mijn werk wel veel samenwerk met de Veiligheidsregio's, maar nooit met Defensie. Een unieke kans om daar eens te kunnen kijken.

Waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze master(specialisatie) op zak? Wat wil je er zelf mee gaan doen na het afronden van je master?

Mensen met deze specialisatie op zak zijn belangrijk omdat zij met deze universitaire opleiding toch praktisch opgeleid zijn met een goede wetenschappelijke basis en daarmee (redelijk) direct een bijdrage kunnen leveren binnen de overheid. Zelf hoop ik nog een aantal jaren mijn werk als adviseur voor gemeenten te kunnen verrichten en dan richting de crisisbeheersing te gaan. Misschien wel bij Defensie?!