Romee Schimmel

Portret Romee Schimmel
Je leert goed hoe belangen bij elkaar komen en daar de juiste middenweg in te vinden.
Naam
Romee Schimmel
Opleiding
Besturen van Veiligheid
Startdatum studie
Vooropleiding
Media, Informatie en Communicatie

Romee Schimmel is masterstudent Bestuurskunde.

Wat ik leuk vind aan Bestuurskunde is dat je aan de slag gaat met maatschappelijke thema's. Daarnaast leer je ook hoe (semi)publieke organisaties in elkaar steken en hoe besluitvormingsprocessen in het publieke domein verlopen. Wanneer je maatschappelijk betrokken bent en je graag in dat werkvlak verder wil is Bestuurskunde heel nuttig. Je leert goed hoe belangen bij elkaar komen en daar de juiste middenweg in te vinden.

Ondanks dat de pre-master en de master uit een redelijk grote groep studenten bestond zijn de docenten heel toegankelijk en willen zij je graag helpen met waar je vastloopt in de stof of met een opdracht. Je kunt vaak in de pauze of na het college langslopen of even langs hun eigen kamer gaan om je vraag te stellen. Ook worden je e-mails vaak heel snel beantwoord zodat je snel verder kunt met de tentamenstof of je essay.

In de master van Bestuurskunde is voor elk vak vier weken uitgetrokken. Dat betekent dat je ook elke maand een tentamen en een deadline hebt. Dit tempo ligt hoog en is daarom best pittig. Er is weinig tijd om even 'op adem' te komen. Het voordeel vond ik wel dat je maar één vak hebt en niet voor verschillende colleges en tentamens hoeft voor te bereiden, wat bijvoorbeeld wel zo is bij de pre-master.

Op dit moment doe ik mijn onderzoeksstage bij de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden. Hier loop ik stage, maar ik ben hier vooral bezig met het schrijven van mijn scriptie. Ik doe onderzoek voor de organisatie. Het is leuk dat je op die manier ook wat van de praktijk mee krijgt.

Wanneer ik mijn scriptie helemaal heb afgerond wil ik een baan zoeken in de richting van openbare orde en veiligheid. Ik hoop bij een veiligheidsregio terecht te komen of misschien in Den Haag bij een van de ministeries. Misschien dat ik mijn achtergrond in de communicatie wil combineren met bestuurskunde en communicatieadviseur wil worden bij een overheidsinstelling dat zich bezighoudt met veiligheid. Ik heb in ieder geval veel zin om een nieuwe stap te zetten en de arbeidsmarkt op te gaan.

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.