Waarom deze studie?

De overheid ziet veiligheid vaak als haar kerntaak, maar wat betekent dat precies en hoe verhoudt die houding zich tot de verantwoordelijkheid van andere maatschappelijke actoren? Moet de overheid bijvoorbeeld rekening houden met de veiligheidsperceptie van burgers, ook al leidt dit tot disproportionele kosten of een inbreuk op onze privacy? Of moet de overheid volgens het utilitaire principe altijd het beschikbare geld uitgeven aan maatregelen waarmee de meeste levens te redden zijn? Probeer antwoord te vinden op deze vragen en ontdek de masterspecialisatie Besturen van Veiligheid!

 

Masterspecialisatie Besturen van Veiligheid

  • De masterspecialisatie ‘Besturen van Veiligheid’ is de enige opleiding in Nederland die specifiek bestuurskundig op veiligheid gericht is en waarbij de focus zowel ligt op de burger als op de aanpak van veiligheidsbeleid. Je bestudeert hoe bestuur, politiek, media en de burger met veiligheid omgaan en hoe hun gedrag ten aanzien van veiligheid zich in de afgelopen decennia heeft ontwikkeld.
  • De cursussen sluiten aan op actualiteiten, zoals infectieziektebestrijding en terrorisme.
  • De praktijk is nadrukkelijk verweven in het studieprogramma: je bestudeert concrete casussen, krijgt college van boeiende gastdocenten uit het veiligheidsdomein die spreken over actuele onderwerpen en houdt straatinterviews met burgers. Zo kun je bij een nieuwe baan meteen de theorie toepassen. 
  • In de master krijg je bij ons ook de ruimte om stage te lopen zodat je nog beter de link kan leggen tussen de theorie en de praktijk. Een unieke kans om een begin te maken met het opbouwen van een netwerk. 

 

Daarom Radboud Universiteit

  • De onderwijsvormen zijn persoonlijk, kleinschalig en uitdagend. Er heerst een actieve en prettige leeromgeving, waarin je gemakkelijk in contact komt met docenten en andere studenten.
  • We stimuleren je om verder te kijken en leiden je multidisciplinair op, zodat je een breed scala aan professionele en academische vaardigheden ontwikkelt.
  • Met een diploma van de Radboud Universiteit is jouw arbeidsmarktperspectief gunstig. Bovendien kun je bij ons terecht voor individuele (advies)gesprekken en cv-checks.
  • Onze groene campus is een inspirerende plek om te studeren. Alle faciliteiten bevinden zich op loopafstand van elkaar.

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit

Faculteit der Managementwetenschappen

Bij de Faculteit der Managementwetenschappen hebben we een helder doel voor ogen: door hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek en onderwijs stellen we studenten in staat om hun rol te gaan spelen in transformaties naar een duurzame samenleving. Met ruim 5.000 nieuwsgierige studenten en meer dan 500 toegewijde medewerkers vormen we een dynamische gemeenschap. Lees meer over het verhaal van de faculteit en over missie, visie en hoofdthema’s.