Wat kun je ermee?

Met een afgeronde master Bestuurskunde heb je een goed en breed overzicht van de bestuurskunde, het openbaar bestuur, management en beleid. Je bent gekwalificeerd voor een toekomst in het openbaar bestuur of een wetenschappelijke carrière. De opleiding biedt je een goed arbeidsmarktperspectief en brede inzetbaarheid. Na afronding van de specialisatie Besturen van Veiligheid ben je een academisch professional die zelfstandig onderzoek kan verrichten en kan adviseren over gepaste ontwikkeling, vormgeving en implementatie van maatregelen om veiligheidsvraagstukken aan te pakken.

Arbeidsmarktperspectief

Onze alumni hebben functies op het terrein van veiligheid in de publieke sector, zoals:

  • Gemeenten, provincies en het Rijk
  • Maatschappelijke ondernemingen
  • Adviesbureaus
  • Organisaties zoals brandweer en politie
  • Waterschappen
  • Veiligheidsregio's 

Radboud Career Service

De Radboud Career Service begeleidt en ondersteunt studenten en jonge alumni naar de arbeidsmarkt. Je kunt bij de Career Service terecht voor loopbaanadvies, sollicitatietips of voor informatie over stages en vacatures.

Waarom stoppen met leren na je studietijd?

Om mee te gaan met de vooruitgang moet je je kennis actualiseren en je blijven ontwikkelen. Ook na je studie. Radboud Academy biedt vele mogelijkheden om je een leven lang te ontwikkelen en begeleidt je er graag bij. Zoek je na je master extra verdieping? Dan is een post-master wellicht iets voor jou. Wil je de brug slaan tussen je wetenschappelijke opleiding en een succesvolle start van jouw loopbaan? Doe dan mee met het Young Professional Programme. In deze zesdaagse opleiding werk je aan de ontwikkeling van je professionele vaardigheden op academisch niveau.

Werken in de wetenschap?

Als je geïnteresseerd bent in een wetenschappelijke loopbaan, kun je solliciteren naar een promotieplek. Dat is een tijdelijke baan op aan een universiteit om onderzoek te doen en een proefschrift te schrijven. Veel promovendi (of PhD-studenten) verzorgen ook onderwijs binnen hun vakgebied.