Joris van Bommel

Portret Joris van Bommel
Zeker bij het uitvoeren van projecten leren docenten en studenten veel van elkaar.
Naam
Joris van Bommel
Opleiding
Bestuur en management van lokale vraagstukken
Startdatum studie
Vooropleiding
BA Bestuurskunde (Radboud Universiteit)

Joris van Bommel is masterstudent Bestuur en Management van Lokale Vraagstukken.

‘Binnen de masterspecialisatie Publiek Management wordt door middel van aansprekende projecten de verdieping gezocht op het gebied van publieke organisaties en hun functioneren. Het meest uitdagende was voor mij om in slechts 4 weken het hele programma af te ronden. Het fijne hieraan is echter wel dat je je deze weken volledig op één onderwerp kan richten. Daarnaast is het zeker lastig om in slechts 4 maanden een volledige masterscriptie af te schrijven, dat is zeker een uitdaging.

Het is zeer interessant om met de 'experts' op het gebied van overheidsfunctioneren aan de slag te gaan met projecten. Doordat je in kleine groepen werkt zijn de docenten zeer toegankelijk en wordt er gericht feedback gegeven. Zeker bij het uitvoeren van projecten leren docenten en studenten veel van elkaar.

Ik heb zelf een aantal maanden stage gelopen bij de gemeente Venray, waarbij ik me bezig heb gehouden met de rol van de gemeenteraad bij burgerparticipatietrajecten. Over dit onderwerp heb ik ook mijn masterscriptie geschreven. Dit was voor mij een zeer nuttige en leerzame tijd waarin ik veel geleerd heb over de praktijk van het openbaar bestuur en natuurlijk ook over het onderwerp van mijn scriptie. Ik kan het dus zeker aanraden om in het laatste traject van de master eens een kijkje te nemen in de 'echte wereld'.

Overheden krijgen steeds meer taken waarvan het de vraag is of ze deze wel op een juiste manier kunnen uitvoeren. Het is belangrijk dat er bestuurskundigen zijn die kijken hoe de overheid het beste invulling kan geven aan zijn steeds maar uitdijende takenpakket. Zelf ben ik nu bezig met een opleiding tot eerstegraads docent maatschappijleer/maatschappijwetenschappen.’

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.