Kyra Aman

Foto Kyra Aman
De sfeer binnen de opleiding is heel laagdrempelig en persoonlijk. Doordat het een kleinschalige master is, leer je je medestudenten en docenten snel kennen. 
Naam
Kyra Aman
Opleiding
Bestuur en Management van Lokale Vraagstukken
Startdatum studie
Einddatum studie
Vooropleiding
Bachelor Bestuurskunde - Radboud Universiteit

Kyra Aman is student Bestuur en Management van Lokale Vraagstukken.

Wat spreekt je aan in de master en waarom?

De master begint wat breder met vakken over onderzoeksmethoden en bestuurlijke ethiek. Daarna gaat iedereen zich specialiseren in kleinere groepen waar er veel aandacht is voor studenten en waar er ruimte is voor discussie.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten of onderzoekers.

De sfeer binnen de opleiding is heel laagdrempelig en persoonlijk. Doordat het een kleinschalige master is, leer je je medestudenten en docenten snel kennen. 

Wat vind je het meest uitdagend aan de master(specialisatie)? Zijn er dingen waar je tegenaan loopt?

Het meest uitdagende aan de master is het snelle tempo. Na drie weken intensief les heb je alweer tentamens. Het is dus echt belangrijk om bij te blijven en mee te doen.

Kun je iets vermelden over je stage en/of je scriptie?

Ik neem deel aan het interne project van dr. Ina Radtke met een paar andere studenten. Ons onderwerp zal te maken hebben met digitalisering, maar we mogen het verder zelf invullen waar onze interesses liggen. 

Waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze master(specialisatie) op zak? Wat wil je er zelf mee gaan doen na het afronden van je master?

Deze masterspecialisatie leert studenten alles over de interne en externe omgeving waar gemeenten mee te maken krijgen. Zelf wil ik aan de slag bij een overheidsinstelling, zodat ik daar mijn kennis kan inzetten om hopelijk iets bij te kunnen dragen aan de maatschappij.