Wat kun je ermee?

Afgestudeerde studenten van de masterspecialisatie Bestuur en Management van Lokale Vraagstukken zijn breed inzetbaar en de kans op een baan is dan ook groot. Om maatschappelijke problemen op lokaal niveau aan te pakken, kun je bij een gemeente aan de slag als bestuursadviseur, projectleider of manager. Of je zet je expertise op het gebied van lokaal bestuur in bij andere overheden, maatschappelijke organisaties, energiebedrijven, zorgverzekeraars of welzijnsinstellingen. Verder kun je aan de slag als consultant/onderzoeker bij een adviesbureau of onderzoeksbureau. Maak net als Rob Jetten carrière in de politiek of ga het bedrijfsleven in. Het kan allemaal. Waar je ook terechtkomt, je zult merken dat je nog dagelijks van jouw master Bestuur en Management voor Lokale Vraagstukken profiteert.

Arbeidsmarktperspectief

Onze afgestudeerden zijn aantrekkelijk voor veel verschillende werkgevers. Denk daarbij aan de organisaties die hieronder staan.

  • De overheid (gemeente, provincie, Rijk, EU)
  • Onderzoeks- en adviesbureaus
  • Maatschappelijke organisaties (woningcorporaties, ziekenhuizen, scholen)
  • Belangen- en koepelorganisaties (VNG, vakbonden)
  • Adviesraden (SER, WRR, CPB, ROB)

Arbeidsmarktinformatie

Van de afgestudeerden van de master Bestuurskunde:

  • 79% vindt binnen 6 maanden een baan​
  • 51% vindt een baan binnen het vakgebied van de studie​
  • Startsalaris op basis van 36 uur per week: €2.993

Bron: Studiekeuze123 & Alumnionderzoek Radboud Universiteit 2022.

Radboud Career Service

De Radboud Career Service begeleidt en ondersteunt studenten en jonge alumni naar de arbeidsmarkt. Je kunt bij de Career Service terecht voor loopbaanadvies, sollicitatietips of voor informatie over stages en vacatures.

Waarom stoppen met leren na je studietijd?

Om mee te gaan met de vooruitgang moet je je kennis actualiseren en je blijven ontwikkelen. Ook na je studie. Radboud Academy biedt vele mogelijkheden om je een leven lang te ontwikkelen en begeleidt je er graag bij. Zoek je na je master extra verdieping? Dan is een post-master wellicht iets voor jou. Wil je de brug slaan tussen je wetenschappelijke opleiding en een succesvolle start van jouw loopbaan? Doe dan mee met het Young Professional Programme. In deze zesdaagse opleiding werk je aan de ontwikkeling van je professionele vaardigheden op academisch niveau.