Bestuurskunde

In de masteropleiding Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit bestudeer je het functioneren en de inrichting van organisaties in en om het openbaar bestuur. De master leidt op tot publiek manager: iemand die met een brede kennis over de werking en inrichting van de overheid oplossingen kan aandragen voor zowel interne organisatieproblemen als voor maatschappelijke beleidsproblemen van de overheid. Binnen de masteropleiding Bestuurskunde kun je kiezen uit vier verschillende masterspecialisaties.

Specialisaties

 • Beleidsadvisering

  Houd je bezig met het vormen en analyseren van beleid en de rol die kennis en overtuiging hierbij spelen. Leer wat er komt kijken bij het aanpakken en oplossen van maatschappelijke problemen.

 • Besturen van Veiligheid

  Hoe gaan bestuur, de ambtenarij, politiek, media en de burger om met veiligheid? Bestudeer de vormgeving en implementatie van veiligheids- en crisisbeheersingsbeleid en leer het huidige veiligheidsbeleid en (toekomstige) veiligheidsontwikkelingen kritisch te analyseren.

 • Bestuur en Management van Lokale Vraagstukken

  Wil je écht iets doen aan de energietransitie, armoedeproblematiek, of woningnood? Met de Master Bestuur en Management van Lokale Vraagstukken op zak heb je de tools in handen om het verschil te maken. Bij lokale overheden. Want dáár gebeurt het.

 • European Union Governance and Politics | Bestuurskunde

  In deze unieke multidisciplinaire masterspecialisatie verdiep je je in de nieuwste wetenschappelijke inzichten, concepten en discussies op het gebied van Europese politiek en governance.

Pre-master

Kun je niet direct met je bacheloropleiding instromen in de master? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een pre-master. Na succesvolle afronding van je pre-master ontvang je een pre-mastercertificaat dat geldt als toelatingsbewijs tot de master. Hiermee kun je doorstromen naar één van de drie specialisaties van de masteropleiding.

 • Pre-master Bestuurskunde

  In sommige gevallen, wanneer je op grond van je opleiding niet direct toegelaten kunt worden tot de Masteropleiding Bestuurskunde, kun je je inschrijven voor een pre-masterprogramma. Het afronden van het pre-master programma geeft directe toegang.