Biology

Wil je je specialiseren in stressadaptatie van organismen? Of in de dynamiek van ecosystemen, zodat je kunt bijdragen aan soortenbescherming en natuurherstel? Duik in milieumodellering, of bestudeer het snijvlak tussen biologische en medische (micro)biologie. Kies binnen de Master Biology een specialisatie om je verder te ontwikkelen in jouw interessegebied binnen de biologie.

Specialisaties

 • Adaptive Organisms

  In deze uitdagende, onderzoeksgerichte specialisatie word je expert in de fundamentele processen die betrokken zijn bij stressadaptatie van individuele organismen, zoals planten, micro-organismen en dieren.

 • Conservation and Restoration Ecology

  Richt je op de relaties tussen verschillende gemeenschappen binnen een ecosysteem. Leer hoe ze reageren op milieustress en ontdek de dynamiek van het ecosysteem. Gebruik deze inzichten om bij te dragen aan natuurbescherming en -herstel.

 • Environment & Sustainability

  Analyseer de menselijke impact op de natuur en word milieudeskundige. Je leert de effecten van stressoren - zoals de uitstoot van koolstofdioxide of giftige pesticiden - te ontrafelen en deze bevindingen te verbinden met maatschappij en beleid.

 • Microbiology

  Focus op het functioneren van micro-organismen en hun potentie om onze gezondheid en het milieu te verbeteren. Denk aan toepassingen in energiezuinige afvalverwerking of nieuwe vaccins. Je doet ruime ervaring op in microbieel onderzoek.

 • Science, Management and Innovation

  In Science, Management and Innovation (SMI) doe je expertise op in maatschappelijke uitdagingen, werk je aan de Sustainable Development Goals (SDG's) en leer je de taal van beleid en het bedrijfsleven spreken.

 • Science in Society

  Wetenschap en technologie beïnvloeden de samenleving, maar het omgekeerde is ook waar: de samenleving geeft vorm aan de manier waarop wetenschap en technologie evolueren. Je leert om een intermediair te zijn tussen wetenschap en samenleving.

Lesbevoegdheid halen?

Wil je je eerstegraads lesbevoegdheid in de biologie halen en je daarnaast nog vakinhoudelijk verbreden en verdiepen? De tweejarige master Educatie in de Bètawetenschappen integreert vakinhoud, didactiek en stage, waardoor je wordt opgeleid tot docent voor het voortgezet of hoger onderwijs.

Pre-master

Studenten die graag onze Master in Biology willen studeren, maar een (klein) deel van de toelatingseisen missen, kunnen in aanmerking komen voor een pre-master (op maat). Het pre-master programma bestaat uit specifieke vakken uit onze bacheloropleiding Biologie en is afhankelijk van de afstudeerrichting die je in de masteropleiding wilt gaan volgen. De inhoud en duur van deze premaster worden op individuele basis bepaald en opgebouwd.

 • Pre-master Biology

  Deze pre-master bereidt je voor op de master Biology. De inhoud en duur van deze pre-master worden per individuele student bepaald en opgebouwd.