Masterspecialisatie Burgerlijk Recht student Sarah
Beste Studies EW 2021

MasterspecialisatieBurgerlijk Recht

Met de masterspecialisatie Burgerlijk Recht leg je de beste basis voor een civielrechtelijke loopbaan. Je onderscheidt je niet alleen door je inhoudelijke kennis, maar ook door je vermogen om complexe juridische vraagstukken te ontleden.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Beste opleiding binnen het vakgebied volgens Elsevier Beste Studies 2021;
  • Je krijgt persoonlijk, interactief en kritisch onderwijs;
  • Brede master met de beste basis voor een succesvolle civielrechtelijke carrière; 
  • Een goede opstap naar de beroepsopleiding voor advocaten
  • Duidelijke koppeling tussen onderzoek, onderwijs en praktijk.

 

Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
In de master heb je veel vrijheid in het samenstellen van je vakkenpakket, dus je kiest wat je zelf interessant vindt.
Portretfoto Corine Dokkum
Corine Dokkum Contract Manager bij bol.com Het verhaal van Corine
Kennismaken

Wat ga je leren?

In de masterspecialisatie Burgerlijk Recht analyseer je het civielrechtelijke systeem. Je bouwt voort op de kennis uit de bachelor over goederenrecht en verbintenissenrecht. Daarnaast ga je aan de slag met keuzevakken zoals Arbeidsrecht, Aansprakelijkheidsrecht en Insolventierecht. In opdrachten en essays laat je zien wat je aan kennis en vaardigheden in huis hebt.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Topadvocaat, curator of bedrijfsjurist: met dit masterdiploma van de Radboud Universiteit op zak liggen deze functies binnen handbereik. Veel studenten komen na afronding van hun studie terecht in een van de ‘klassieke togaberoepen', bijvoorbeeld in de advocatuur. Daarnaast hebben (internationale) bedrijven, non-profitorganisaties, banken en overheidsinstellingen ook veel behoefte aan juristen gespecialiseerd in burgerlijk recht. Een baan als bedrijfsjurist of leidinggevende bij een dergelijke organisatie behoort zeker tot de mogelijkheden.

Civiel effect

Het programma in Nijmegen is zo samengesteld dat je met een juridische bachelor- en masteropleiding 'civiel effect' verkrijgt. Dat betekent dat je na afronding van jouw opleiding toegang hebt tot de zogenaamde 'togaberoepen' advocaat, rechter of officier van justitie.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld