Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.

Studieprogramma masterspecialisatie Burgerlijk Recht

De masterspecialisatie Burgerlijk Recht duurt één jaar, waarin je een zestal vakken volgt en je masterscriptie schrijft. Er wordt vooral voortgebouwd op kennis en kunde die is opgedaan in de bachelorvakken Goederenrecht en Verbintenissenrecht. Het studieprogramma bestaat uit twee verplichte vakken, een aantal gebonden keuzevakken en een vrije ruimte om op te vullen met vrije keuzevakken, een stage of onderwijs aan een buitenlandse universiteit. Ter afsluiting van de masterspecialisatie schrijf je een scriptie (18 EC) over een onderwerp op het gebied van Burgerlijk recht. Zo stel je zelf je eigen studieprogramma samen!

Studieprogramma

  • Studieprogramma Burgerlijk Recht

    Het studieprogramma van de masterspecialisatie  Burgerlijk Recht omvat 60 EC. Je volgt twee verplichte cursussen (14 EC), schrijft je masterscriptie (18 EC) en vult je vrije ruimte (28 EC) met gebonden keuzevakken en vrije keuzevakken of een stage (voor een stage ontvang je 7 EC). Hier vind je een schematische weergave van het studieprogramma.

    Let op: heb jij de pre-master Nederlands Recht gedaan? Om civiel effect te behalen moet je alleen positiefrechtelijke vakken kiezen. Meer informatie hierover vind je in de OER.

    Bekijk jaarprogramma

Studeren in het buitenland

Tijdens je studie is het mogelijk om voor een periode naar het buitenland te gaan. De meeste studenten zijn erg enthousiast over hun buitenlandervaring. Je leert vanuit een andere cultuur naar dingen kijken en ontmoet nieuwe mensen; het verrijkt je als persoon. Ook staat het mooi op je cv. Bekijk de website van International Office Rechten voor informatiebijeenkomsten, inspiratie, kosten, beurzen, stageplaatsen en antwoorden op veelgestelde vragen. 

NB: In het studieprogramma van Burgerlijk Recht is geen specifieke ruimte gereserveerd voor een periode in het buitenland, dus houd rekening met mogelijke uitloop van je studie. 

Extra uitdaging

Wil je extra uitdaging binnen je master? Lijkt het je interessant om wetenschappelijk onderwijs te combineren met ervaring in de rechtspraktijk? Volg dan de Masterclass Burgerlijk Recht. Dit mastervak is ontwikkeld in samenwerking met acht gerenommeerde advocatenkantoren.

Masterclass Burgerlijk Recht