Waarom de studie Burgerlijk Recht in Nijmegen?

In de masterspecialisatie Burgerlijk Recht leer je hoe je argumenten kunt gebruiken om diverse standpunten te onderbouwen. Dat inzicht en die vaardigheden sluiten nauw aan bij hoe het in de praktijk werkt. In deze opleidingen bestudeer je actuele problemen uit de praktijk. Je docenten zijn namelijk veelal werkzaam in het veld. Je leert manieren van denken en argumenteren die je op alle civielrechtelijke problemen kunt toepassen.

De lat ligt hoog: we stimuleren studenten om het beste uit zichzelf halen. Op die manier bereiden we je voor op de arbeidsmarkt. Toekomstige werkgevers – toonaangevende advocatenkantoren, multinationals – verwachten scherp beredeneerde en goed geformuleerde betogen. Wij dus ook.

 

Iets voor jou?

  • Deze opleiding is beoordeeld als 'Beste opleiding binnen het vakgebied' door Elseviers 'Beste studies 2021'.
  • Je krijgt persoonlijk, interactief en kritisch onderwijs van hoog niveau.
  • Het is een brede masterspecialisatie die zorgt voor de beste basis voor een succesvolle civielrechtelijke carrière.
  • Door de inhoudelijke focus bereidt de specialisatie je voor op de civiele rechtspraktijk. Ook is de specialisatie een goede opstap naar de beroepsopleiding tot advocaat.
  • Nauwe betrokkenheid van gerenommeerde advocatenkantoren, multinationals en rechterlijke macht. Veel docenten werken ook in de rechtspraktijk. Ze brengen actuele, aansprekende juridische kwesties in.
  • De koppeling tussen wetenschap en praktijk zorgt voor inspirerende werksessies én nieuwe inzichten. Als student houd je je bezig met actuele maatschappelijke vragen en ben je betrokken bij onderzoek naar aansprekende juridische thema's.

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit