Biomolecular Chemistry researcher looks through microscope

MasterspecialisatieChemistry of Life

In deze specialisatie richt je je op complexe moleculaire systemen in een biologische context. Je leert hoe cellen werken vanuit het perspectief van een scheikundige en wordt een expert in de chemie van alle biologisch relevante moleculen.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Bij de Radboud Universiteit werken alle (bio)chemie- en chemische biologiegroepen nauw samen, waardoor je tijdens je stage een breed scala aan uitdagende problemen tegenkomt. 
  • We bieden een unieke combinatie van toonaangevend onderzoek op het gebied van organische en biomoleculaire chemie aan het Institute for Molecules and Materials (IMM), het Radboud Institute for Molecular Life Science (RIMLS) en het Radboud Institute for Health Sciences (RIHS). 
  • Je zult werken aan projecten die variëren 'van molecuul tot mens', of met andere woorden, van de zuurkast naar de patiënt. Colleges vinden plaats in kleine groepen en in een stimulerende, persoonlijke setting.
Waarom in Nijmegen?
Bio organic chemistry

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Ik vind het leuk hoeveel je je eigen opleiding kunt vormgeven en dat er veel tijd is om stages te doen.
Hilde Roijackers
Hilde Roijackers Student Het verhaal van Hilde
Kennismaken

Wat ga je leren?

In deze specialisatie leer je hoe je chemie kunt gebruiken om het leven op moleculair niveau te begrijpen en ermee om te gaan. Je krijgt een uitgebreide theoretische basis in de biochemie en praktische ervaring in het laboratorium. Tijdens één of twee stages ben je verantwoordelijk voor je eigen experimenten, onder toezicht van één van onze toponderzoekers. We raden je aan om tijdens een tweede stage je droombaan te verkennen: een perfecte opstap naar je toekomstige carrière.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

We sporen onze masterstudenten aan om kritisch te denken en een probleemoplossende houding te ontwikkelen. Sommigen zullen de volgende generatie topwetenschappers worden, en iedereen zal binnen enkele maanden na hun afstuderen een baan hebben. Bijna de helft van onze afgestudeerden gaat een PhD doen aan een universiteit, terwijl anderen gaan werken bij een onderzoeksinstituut in de (bio)chemische of gezondheidsindustrie, of in een van onze spin-offbedrijven. Een klein deel kiest voor een baan buiten de wetenschappelijke wereld, bijvoorbeeld als beleidsmaker bij een overheidsorganisatie.

Wat kun je ermee?

Onderzoek

De masterspecialisatie Chemistry of Life is nauw verbonden met verschillende onderzoeksafdelingen binnen het Institute for Molecules and Materials (IMM): de afdeling Fysisch-Organische Chemie probeert een synthetische cel te maken, het onderzoek van de afdeling Biomoleculaire Chemie is gericht op het beter begrijpen van cellulaire stress en auto-immuniteit op moleculair niveau, en de onderzoeksgroep Synthetische Organische Chemie richt zich op de ontwikkeling van nieuwe en duurzame synthetische (meerstaps) reacties door gebruik te maken van bio-, orgaano- of metaal-katalysatoren.

Lees meer

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld