Communicatie en Beïnvloeding

MasterCommunicatie en Beïnvloeding

Hoe beïnvloed je als organisatie via communicatie de opvattingen van doelgroepen? Hoe kan communicatie ingezet worden om mensen aan te moedigen hun gedrag aan te passen? In deze masteropleiding leer je hoe je dergelijke processen kunt onderzoeken.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Je wordt opgeleid tot communicatiespecialist vanuit een brede oriëntatie.
  • Optimale voorbereiding op het werkveld door een korte stage met praktijkopdracht.
  • Je kunt jouw masterprogrammadeels flexibel invullen.
  • Een unieke combinatie: je kijkt naar factoren die ideeën en gedrag van het publiek bepalen én naar communicatievormen die deze factoren effectief beïnvloeden.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Je merkte dat anderen ook gemotiveerd waren, veel meer dan bij een bachelor.
Portret Maud Holzmann
Maud Holzmann Communicatieadviseur bij Loo van Eck Het verhaal van Maud
Kennismaken

Wat ga je leren?

Je hebt in deze specialisatie veel keuzemogelijkheden, waardoor je je profiel kunt versterken op een thema-gebied zoals Gezondheidscommunicatie, Marketingcommunicatie of Organisatie & Innovatie. Een research seminar, stage, keuzevak en scriptie bieden je de ruimte om dit profiel verder uit te diepen en je voor te bereiden op de praktijk. Na afronding van je studie ben je in staat om onderzoek te doen naar persuasieve communicatie. Je kunt uitingen op hun waarde schatten, in het juiste perspectief plaatsen en verbeteren. Je verbetert je eigen communicatie skills. Want om communicatie te verbeteren, moet je communiceren. Je leert je boodschap afstellen op doelgroepen, goed overtuigen en doceren. Je begrijpt het belang van communicatie, ziet het nut én de noodzaak, en weet dit bij andere stakeholders duidelijk te maken.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Bedrijven en instellingen hebben behoefte aan communicatieprofessionals die gefundeerde kennis met communicatieve vaardigheden combineren. Na je studie heb je het gereedschap en de bagage om over communicatie te adviseren of er uitvoerend mee aan de slag te gaan. Je bent goed in staat complexe communicatievraagstukken te analyseren, aanbevelingen te doen, je bevindingen te presenteren en mensen te enthousiasmeren. Je hebt de capaciteiten om op aansturingsniveau binnen organisaties aan de slag te gaan.

Wat kun je ermee?

Onderzoek

Aan de Radboud Universiteit wordt actief onderzoek gedaan naar verhalende communicatie in relatie tot beïnvloeding. Maar ook naar de rol van argumentatie en stijl in persuasieve communicatie.

Onderzoek

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld