Maud Weijers

Maud Weijers
Ik gun anderen net zo'n fijne studententijd als ik zelf heb gehad en draag daar op deze manier mijn steentje aan bij.
Naam
Maud Weijers
Opleiding
Communicatie en Beïnvloeding
Einddatum studie
Huidige functie
Trainee Adviseur Onderwijsprocessen
Vooropleiding
International Business Communication (Radboud Universiteit)

Oud-student Maud Weijers heeft de masteropleiding Communicatie & Beïnvloeding afgerond.

Waar werk je nu en wat houdt jouw werk in?

Ik ben Trainee Adviseur Onderwijsprocessen bij Omix. In deze functie ondersteun ik onderwijsinstellingen op mbo-, hbo-, en wo-niveau bij verschillende onderwijslogistieke vraagstukken en opdrachten. Dat wil zeggen: alles wat er ''achter de schermen'' van het onderwijs gebeurt. Van het verwerken van de aanmelding van studenten tot en met het organiseren van hun diploma-uitreiking en alles daartussenin. 

Waarom heb je ervoor gekozen om in dit vakgebied te gaan werken?

Werken in het (hoger) onderwijs sprak me al lange tijd aan. Dat begon toen ik zelf ging studeren en me direct thuis voelde bij de Radboud Universiteit. Werken voor en met studenten in een omgeving waar continu nieuwe kennis wordt ontwikkeld geeft mij een goed gevoel. Ik gun anderen net zo'n fijne studententijd als ik zelf heb gehad en draag daar op deze manier mijn steentje aan bij. 

Wat heb je geleerd tijdens je studie dat je nu gebruikt in je werk?

In mijn werk heb ik veel contact met anderen: studenten, docenten, leden van examencommissies, studieadviseurs en andere collega's binnen het onderwijs. Elke opdracht en elke collega vraagt om een andere manier van aanpak en andere communicatie. Tijdens de master C&B leerde ik over het belang en effect van goede communicatie, bijvoorbeeld om anderen mee te krijgen in het werken met nieuwe systemen. Die kennis pas ik nu regelmatig toe. 

Hoe heb je deze opleiding aan de Radboud Universiteit ervaren? Wat maakte deze opleiding volgens jou bijzonder?

Ik vond de master Communicatie & Beïnvloeding een hele interessante en brede master, die je kennis over verschillende richtingen binnen de communicatie verdiept. Het is fijn dat deze master studenten de kans biedt zich al te specialiseren in één richting (marketing communicatie, gezondheidscommunicatie of innovatie in organisaties), hoewel ik daar zelf geen gebruik van heb gemaakt. Als er ook een specialisatie 'taal en communicatie' was geweest, was ik daar zeker voor gegaan!

Wat zou je studiekiezers aanraden als ze een studie gaan kiezen?

Mijn belangrijkste advies aan studiekiezers is: kies wat je leuk vindt. Baseer je keuze niet (alleen) op een gunstig carrièreperspectief. Je weet van tevoren nooit waar je na je studie terechtkomt en met een universitair masterdiploma kun je nog zó veel kanten op. Iets doen waar je energie van krijgt, maakt je studententijd nog zo veel leuker!