Hero image CW
Beste Studies EW 2023

MasterCommunicatiewetenschap

Vind jij het interessant hoe je mediaboodschappen kunt inzetten om mensen gezonder, gelukkiger, duurzamer, weerbaarder of socialer te maken? Of hoe je via communicatiestrategieën merkbewustzijn kunt stimuleren? Dan is deze master iets voor jou!

Direct naar

Iets voor jou?

 • De focus in deze master ligt op positieve en innovatieve communicatie via media.
 • Je hebt vrijheid om je eigen interesses te volgen. De master biedt namelijk veel keuzemogelijkheden.
 • Je gaat je ontwikkelen tot een mediawijze, zelfstandige en flexibele communicatieprofessional.
 • Je hebt veel persoonlijk contact met medestudenten, docenten en met mensen uit het werkveld.
 • Na afronding van je studie ben je op de toekomst voorbereid. Je bent in staat oplossingen te vinden voor nieuwe communicatievraagstukken die in het continu veranderende medialandschap op je pad gaan komen.
 • Op basis van Elseviers ‘Beste Studies 2023’ krijgt de masteropleiding Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit een zilveren medaille.
 • Deze opleiding heeft op drie of meer van de vijf kernonderwerpen een bovengemiddelde score ten opzichte van het landelijk gemiddelde (Bron: Keuzegids Masters 2024). 
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Als je Communicatiewetenschap hebt gestudeerd kan je niet normaal meer over straat zonder dat je oog valt op verschillende media-uitingen.
Laurelle Spaas
Laurelle Spaas Student Het verhaal van Laurelle
Kennismaken

Wat ga je leren?

Deze master Communicatieswetenschap bestaat uit vier afstudeerrichtingen: 

 • Commerciële Communicatie
 • Prosociale Communicatie
 • Nieuws en informatie
 • Vrij programma

Elke afstudeerrichting heeft een aantal speciale cursussen, en daarnaast kun je kiezen uit een ruime hoeveelheid keuzecursussen die voor thematische verdieping binnen jouw afstudeerrichting zorgen. In alle afstudeerrichtingen volg je de cursus ‘Onderzoeksmethoden’. In de professionele ontwikkelingscursussen leer je de cruciale vaardigheden die jij als communicatieprofessional op de arbeidsmarkt nodig hebt. Zo leer je hoe je opgedane wetenschappelijke kennis – binnen het domein van je gekozen afstudeerrichting– kunt toepassen op actuele communicatievraagstukken uit de praktijk. Je leert ook hoe je deze kennis op een aantrekkelijke en toegankelijke wijze aan een niet-wetenschappelijk publiek kunt overbrengen. Je rondt je master af met een thesis.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Na je afstuderen ben je een kritische, veelzijdige en zelfstandige communicatieprofessional en bent daardoor breed inzetbaar. Met de master Communicatiewetenschap op zak, kun je aan de slag in beleids-, communicatie-, of voorlichtingsfuncties bij zowel bedrijven, als de (semi)overheid en (non-profit)organisaties. Je kunt ook aan de slag in de journalistiek, het onderwijs en het onderzoek. Of je creëert je eigen baan als zelfstandig ondernemer of eigenaar van een start-up.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld