Lott Fransen

Lott Fransen
Binnen de studie is er veel ruimte om je te verdiepen in je eigen interessegebieden en er wordt veel aandacht besteed aan het werkveld waar je na de studie in terecht komt.
Naam
Lott Fransen
Opleiding
Communicatiewetenschap
Land van vorige opleiding
Nederland
Einddatum studie
Vooropleiding
Communicatiewetenschap (Radboud Universiteit)

Oud-student Lott Fransen heeft de masteropleiding Communicatiewetenschap (Nieuws en Informatie) afgerond.

Hoe heb je de master(afstudeerrichting) ervaren?

Ik heb het volgen van de master Communicatiewetenschap als enorm positief ervaren. De masteropleiding biedt inhoudelijk meer diepgang dan de bredere bacheloropleiding. Dit maakt het uitdagend en leerzaam. De sfeer op de studie is fijn; tussen de studenten onderling is het gezellig en de docenten zijn betrokken en weten wie je bent. Binnen de studie is er veel ruimte om je te verdiepen in je eigen interessegebieden en er wordt veel aandacht besteed aan de toekomst van communicatie en het werkveld waar je na de studie in terecht komt.


Wat vind je het meest uitdagend aan de master(afstudeerrichting)? Zijn er dingen waar je tegenaan loopt?

Het tempo en niveau van de masteropleiding ligt beduidend hoger dan dat van de bacheloropleiding. Gedurende de periode ben je veel tijd kwijt met het voorbereiden van colleges en werkgroepen. Doordat je al zoveel bezig bent met de stof, ervoer ik tijdens de tentamenperiodes gelukkig niet zoveel stress. Bij het vak Onderzoek in de Praktijk voer je een kwalitatief onderzoek uit in opdracht van een bedrijf uit het communicatiewerkveld. Dit is leerzaam maar kost enorm veel tijd en vond ik erg uitdagend.

Heb je een tip voor onze masterstudenten?

Communicatie is een breed veld, maar laat dit je niet afschrikken bij de studiekeuze. De master Communicatiewetenschap is verdiepend en tijdens de studie kun je je goed specialiseren en de focus leggen op jouw interessegebied.