Max Nijhof

Portretfoto Max Nijhof
Ik vond de bachelor- en masteropleiding Communicatiewetenschap naadloos op elkaar aansluiten
Naam
Max Nijhof
Opleiding
Communicatiewetenschap
Startdatum studie
Einddatum studie
Vooropleiding
Communicatiewetenschap, Radboud Universiteit

Oud-student Max Nijhof heeft de masteropleiding Communicatiewetenschap (Commerciële communicatie) afgerond.

Hoe heb je de master(afstudeerrichting) ervaren?

Voor mij voelde de master (commerciële communicatie) met name als een extra bachelorjaar. Er werd naar mijn idee vrij naadloos overgegaan in de stof en het niveauverschil was relatief even groot als de voorgaande jaren.

Wat vond je het meest uitdagend aan de master(afstudeerrichting)? Zijn er dingen waar je tegenaan liep?

Het meest uitdagend was de thesis. Het was duidelijk dat je echt een stuk zelfstandiger aan de slag ging dan bij de bachelor en dat er ook aanzienlijk hoger niveau van onderzoek doen werd verwacht.

Geef een korte omschrijving van je huidige functie en werkzaamheden. Welke vaardigheden/kennis die je hebt opgedaan tijdens je master komen van pas bij je huidige functie?

Momenteel werk ik als contactmedewerker bij de ABN AMRO waar ik meewerk aan de communicatie naar MKB'ers. Verder merk ik bij zowel deze als eerdere functies dat er meer een denkniveau van je verwacht wordt dan een kennisniveau. Het snel en zelfstandig dingen oppikken (wat je op de opleiding leert) is belangrijker dan één op één artikelen kunnen toepassen of onderzoeken uitvoeren.

Wat maakt het werken binnen dit vakgebied zo interessant en belangrijk?

Wat het interessant maakt, is dat je oplossingsgericht aan de slag gaat. Iemand komt naar jou toe met een probleem en je moet creatief en gericht te werk gaan om een zo goed mogelijke oplossing te verzorgen.

Heb je een tip voor onze masterstudenten?

De belangrijkste tip is om jezelf niet te beperken bij het zoeken van een baan. Veel dingen lijken op het eerste gezicht misschien niet interessant of niet aansluitend op je studie, terwijl dat soms de leukste en leerzaamste functies zijn.