Noortje van Zijl

Portret Noortje van Zijl
De sfeer binnen de opleiding ervaar ik zelf als heel gemoedelijk. Het is een kleine opleiding dus je kent de studenten en docenten goed.
Naam
Noortje van Zijl
Opleiding
Communicatiewetenschap
Land van vorige opleiding
Nederlandse
Startdatum studie
Einddatum studie
Vooropleiding
Communicatiewetenschap (Radboud Universiteit)

Oud-student Noortje van Zijl heeft de masteropleiding Communicatiewetenschap (Commerciële communicatie) afgerond.

Wat sprak je aan in de master en waarom?

Wat mij heel erg aansprak in deze master en de afstudeerrichting die ik heb gekozen (Commerciële communicatie) is dat je niet alleen theoretische kennis opdoet. Je gaat ook met opdrachtgevers werken, moet aan challenges meedoen en echte (marketing)producten maken. Dat maakt de manier waarop je dingen leert heel divers.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding?

De sfeer binnen de opleiding ervaar ik zelf als heel gemoedelijk. Het is een (relatief) kleine opleiding dus je kent de andere studenten en je docenten goed. Contact leggen met docenten gaat heel gemakkelijk, je mag ze altijd benaderen met vragen of opmerkingen en willen je ook graag helpen.

Wat vond je het meest uitdagend aan de master?

Waar ik aan moest wennen aan het begin van mijn master is de hoeveelheid literatuur die ik moest lezen. Ik was in de bachelor ook wel gewend aan wat artikelen lezen, maar in de master nam dat, vooral in het begin, heel veel tijd in beslag. Daar vond ik op een gegeven moment wel een weg in, maar dat was voor mij wel even omschakelen.

Kun je iets vertellen over je stage of scriptie?

Ik heb geen stage gevolgd, dat is ook niet verplicht binnen de master. Dit betekent niet dat er geen mogelijkheden toe zijn, maar omdat ik in mijn bachelor al stage heb gelopen, had ik er geen behoefte aan. De scriptie begint in het tweede halfjaar. Je bent helemaal vrij om zelf je onderwerp daarvoor te bepalen, wat ik heel fijn vind aangezien het wel heel veel tijd zal gaan kosten en dat is toch leuker als het onderwerp je ook echt aanspreekt. In het eerste halfjaar kun je je al oriënteren op onderwerpen en kun je ook docenten vragen of wat je als onderwerp in gedachte had goed is en willen ze graag meedenken.

Waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze master op zak? Wat wil je er zelf mee gaan doen na het afronden van je master?

De media spelen een heel grote rol in iedereens leven. Vooral nu alles vooral via online alternatieven gebeurt, merk je hoe veel positieve invloeden de media kunnen hebben. Ze kunnen mensen echt samenbrengen en ik vind het heel belangrijk dat deze positieve invloeden van media ook meer belicht worden. Natuurlijk zijn er ook negatieve effecten van media, maar in deze studie wordt er vooral gefocust op de positieve aspecten van media. Zelf wil ik na het afronden van mijn master ook ergens gaan werken waar media op een positieve manier worden ingezet.