Wat kun je ermee?

Arbeidsmarktperspectief

Na je afstuderen ben je een kritische, veelzijdige en zelfstandige communicatieprofessional en bent daardoor breed inzetbaar. Met de master Communicatiewetenschap op zak, kun je aan de slag in beleids-, communicatie-, of voorlichtingsfuncties bij zowel bedrijven, als de (semi)overheid en (non-profit)organisaties. Je kunt ook aan de slag in de journalistiek, het onderwijs en het onderzoek. Of je creëert je eigen baan als zelfstandig ondernemer of eigenaar van een start-up.

Mogelijke beroepen

  • Communicatiemedewerker
  • Journalist
  • Adviseur
  • Marketeer

Maak kennis met onze alumni 

Een dag in het leven van adviseur breincommunicatie Jaël Huijboom

Hoe ziet het leven van een afgestudeerde communicatiewetenschapper er uit? Ontmoet Jaël Huijboom, alumnus van de master Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit, die de afstudeerrichting Prosociale Communicatie heeft gevolgd. Zij werkt aan vraagstukken die op het snijvlak liggen van psychologie en communicatie bij het communicatieadviesbureau Nieuwe Wending. Ontdek haar werkzaamheden, de uitdagingen van de organisatie en ervaar hoe het is om als communciatiewetenschapper aan het werk te gaan. 

Een dag in het leven van adviseur breincommunicatie Jaël Huijboom

Een dag in het leven van belevenismarketeer Eveline de Boer

Hoe ziet het leven van een afgestudeerde communicatiewetenschapper er uit? Ontmoet Eveline de Boer, alumnus van de master Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit, die de afstudeerrichting Commerciële Communicatie heeft gevolgd. Zij werkt bij het creatieve marketingbureau Elevel en organiseert onder andere events om klanten een merk echt te laten beleven. Ontdek haar marketingwerkzaamheden, de uitdagingen van een start-up en hoe Eveline de kennis die ze heeft geleerd tijdens de master nog steeds gebruikt in haar huidige functie. 

Een dag in het leven van belevenismarketeer Eveline de Boer

Arbeidsmarktgegevens

Van de afgestudeerden heeft 66% na afstuderen een baan binnen het vakgebied. Het bruto startsalaris op basis van 37 uur per week is €2.840,-. (Landelijke data, bron: www.studiekeuze123.nl)

Loopbaanoriëntatie tijdens opleiding

Deze master leidt je op tot communicatieprofessional. Dat betekent dat je de nodige kennis opdoet, maar ook dat je je vaardigheden eigen maakt die je kunt toepassen in je latere werk. Het studieprogramma geeft je een goede oriëntatie en voorbereiding op de beroepspraktijk. Je gaat daarin actief aan de slag met vragen van organisaties. Je leert onderzoek opzetten en uitvoeren, maar ook nadrukkelijk om de uitkomsten te vertalen en te presenteren in een advies.

Werken in de wetenschap?

Wanneer je je masterprogramma hebt afgerond en je zeker weet dat je verder wilt als onderzoeker, kun je ervoor kiezen om te promoveren in jouw vakgebied. Je solliciteert dan naar een tijdelijke aanstelling aan een universiteit om onderzoek te doen en een proefschrift te schrijven. Veel promovendi - ook wel PhD students genoemd - verzorgen ook onderwijs binnen hun vakgebied. Een klein deel van de afgestudeerden in Communicatiewetenschap (2%) wordt promovendus. Benieuwd naar het werk van jonge onderzoekers? Op het platform Faces of Science delen ze hun ervaringen in blogs en video's.

Career service 

Vind je het lastig om te bepalen waar je na je master aan de slag wilt? Radboud Career Service helpt je graag op weg. Ze begeleidt en ondersteunt studenten en net afgestudeerden bij de overstap naar de arbeidsmarkt. Je kunt er terecht voor onder andere loopbaanadvies, sollicitatietips en voor informatie over stages en vacatures.

Waarom stoppen met leren na je studietijd?

Wil je je kennis actualiseren en je blijven ontwikkelen, ook na je studie? Dan is een post-master wellicht iets voor jou. Radboud Academy biedt vele mogelijkheden om je een leven lang te ontwikkelen en begeleidt je er graag bij.