Computing Science

De enorme kracht van IT is de belangrijkste drijvende kracht achter het vormgeven van de moderne samenleving, die verder gaat dan de technische en economische aspecten. In dit masterprogramma kun je je in verschillende vakgebieden specialiseren; het ontwerp en de analyse van software, machine learning en big data, cyberbeveiliging of computationele wiskunde, of het snijvlak tussen meerdere gebieden. In de master Computing Science kun je kiezen uit zes specialisaties.

Specialisaties

 • Cyber Security

  Onze samenleving is in steeds grotere mate afhankelijk van ICT, waarbij cyberbeveiliging een urgent onderwerp is. In deze specialisatie leer je hoe je de beveiliging van bestaande ICT-oplossingen beoordeelt en nieuwe veilige oplossingen ontwikkelt.

 • Cyber Security and AI

  Het samenspel tussen AI en Cyber ​​Security biedt oplossingen voor veel problemen, maar brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee. In deze unieke specialisatie leer je de nieuwste benaderingen van de interactie tussen beide domeinen te begrijpen.

 • Data Science

  Data speelt een rol in bijna alle wetenschappelijke disciplines, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. In deze specialisatie leer je hoe je data omzet in kennis en oplossingen met behulp van computers.

 • Mathematical Foundations of Computer Science

  In deze masterspecialisatie leer je fundamentele wiskundige concepten over berekening en informatie te begrijpen om de mogelijkheden van informatica te verkennen.

 • Software Science

  Software speelt een rol in bijna elk aspect van ons dagelijks leven en in elke organisatie waar ook ter wereld. Deze specialisatie gaat over het analyseren en testen van code om deze zowel te verbeteren als te vereenvoudigen.

 • Science, Management and Innovation

  In Science, Management and Innovation (SMI) doe je expertise op in maatschappelijke uitdagingen, werk je aan de Sustainable Development Goals (SDG's) en leer je de taal van beleid en het bedrijfsleven spreken.

 • Science in Society

  Wetenschap en technologie beïnvloeden de samenleving, maar het omgekeerde is ook waar: de samenleving geeft vorm aan de manier waarop wetenschap en technologie evolueren. Je leert om een intermediair te zijn tussen wetenschap en samenleving.

Lesbevoegdheid halen?

Wil je je eerstegraads lesbevoegdheid in de informatica halen en je daarnaast nog vakinhoudelijk verbreden en verdiepen? De tweejarige master Educatie in de Bètawetenschappen integreert vakinhoud, didactiek en stage, waardoor je wordt opgeleid tot docent voor het voortgezet of hoger onderwijs.

 

Pre-master

Studenten die graag onze Master in Computing Science willen studeren, maar een (klein) deel van de toelatingseisen missen, komen mogelijk in aanmerking voor een pre-master (op maat). Dit pre-master programma slaat een brug tussen je vooropleiding en onze master Computing Science en bereidt je voor op een specialisatie in Software Science, Data Science of Cyber Security.

 • Pre-master Computing Science

  Dit pre-masterprogramma is bedoeld om de kloof tussen je vooropleiding en je master in Computing Science te overbruggen en bereidt je voor op een specialisatie in Software Science, Data Science of Cyber Security.