Willem Vernooij

Portret Willem Vernooij
Deze masterspecialisatie is belangrijk en vooral ook leuk omdat het de manier waarop je denkt over heel veel zaken problematiseert op een manier die alsnog erg vruchtbaar is.
Naam
Willem Vernooij
Opleiding
Continentale Filosofie: Fenomenologie, Hermeneutiek en Psychoanalyse
Startdatum studie

Willem Vernooij is masterstudent Continentale Filosofie.

Wat spreekt je aan in de master en waarom?

De grote expertise van de docenten vind ik erg leuk. Ook heb ik heel sterk het gevoel dat ieder artikel of hoofdstuk dat ik moet lezen m'n horizon meer en meer vergroot. Ik ga op een andere manier tegen dingen aankijken en krijg het gevoel dat ik meer kan.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding?

Het contact met zowel de docenten als de medestudenten vind ik erg gezellig! We hebben het initiatief genomen om een Whatsapp groep op te richten en ook om dingen met elkaar te organiseren. Zo komen we regelmatig met elkaar bijeen via Zoom en als het kan op het terras of in het café.

Wat vind je het meest uitdagend aan de masterspecialisatie?

Naarmate ik meer bekend raak met het ene werk, raak ik ook meer geïnteresseerd in het andere werk. Zo ben ik nu bijv. intensief bezig met Derrida en ben ik langzaam maar zeker ook meer in de ban geraakt van de denkers waar hij op reageerde, bijv. Husserl.

Kun je iets vermelden over je stage en/of je scriptie?

Het schrijven van mijn scriptie bevalt me goed! Ik haal plezier uit het onderzoeken en het schrijven en mijn begeleider moedigt dat ook aan.

Waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze masterspecialisatie op zak?

Deze masterspecialisatie is belangrijk en vooral ook leuk omdat het de manier waarop je denkt over heel veel zaken problematiseert op een manier die alsnog erg vruchtbaar is. Ikzelf wil na deze master mogelijk de Research Master volgen en/of journalist worden.