Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.

Studieprogramma

Tijdens het studieprogramma van de masterspecialisatie ‘Continentale Filosofie: Fenomenologie, Hermeneutiek en Psychoanalyse’ volg je twee verplichte masterseminars. Je hebt 10 EC aan vrije ruimte en 10 EC voor een stage of een seminar buiten je specialisatie. Tot slot schrijf je je masterscriptie.

Onderwijsvormen

Studieprogramma

  • Jaarprogramma jaar 1

    Tijdens het studieprogramma van de masterspecialisatie Continentale Filosofie: Fenomenologie, Hermeneutiek en Psychoanalyse volg je twee verplichte masterseminars. Je hebt 10 ec aan vrije ruimte (kan gebruikt worden voor een stage) en 10 EC voor een seminar buiten je specialisatie. Tot slot schrijf je je masterscriptie. 

    Bekijk jaarprogramma jaar 1

Stage

Masterseminar naar keuze of Stage

In het programma is ruimte voor ofwel een masterseminar naar keuze ofwel een stage. Voor een stage kun je denken aan filosofisch consulentschap, Studium Generale, (wetenschaps-)journalistiek, filosoferen met kinderen op de basisschool i.s.m. de lerarenopleiding, medische ethiek, management, overheidsinstanties en wetenschappelijke bureaus van politieke partijen. Zie de pagina over stages voor filosofiestudenten voor meer informatie. Tijdens je stage leer je om als filosoof binnen een niet-filosofische setting te functioneren. Je schrijft een stageverslag en werkstuk over het resultaat, bijvoorbeeld in de vorm van een boekbespreking, review-artikel of een onderzoeksverslag.

Studeren in het buitenland

Tijdens je master heb je de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan voor studie of stage. De meeste studenten zijn erg enthousiast over hun buitenlandervaring. Je leert vanuit een andere cultuur naar dingen kijken en ontmoet nieuwe mensen; het verrijkt je als persoon. Ook staat het mooi op je cv.

Kijk op de website van Radboud International voor informatiebijeenkomsten, inspiratie, kosten, beurzen, stageplaatsen en antwoorden op veelgestelde vragen. Van studentenervaringen tot visum.

Extra uitdaging

Wil je een extra uitdaging naast je master? Vind je het interessant om vanuit verschillende hoeken van de wetenschap na te denken over maatschappelijke thema’s? Ontdek dan welke programma's Radboud Honours Academy je te bieden heeft.