Digital security

MasterspecialisatieCyber Security

Onze samenleving is in steeds grotere mate afhankelijk van IT, waarbij cyberbeveiliging een urgent onderwerp is. In deze specialisatie leer je hoe je de beveiliging van bestaande IT-oplossingen beoordeelt en nieuwe veilige oplossingen ontwikkelt.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Leer van 's werelds beste cyberbeveiligingsexperts. 
  • Ons curriculum is uniek in zijn brede scope, variërend van hardwarebeveiliging tot beveiliging van AI. 
  • Internationaal leiden we het ontwerp van cryptografische algoritmen, waarbij onze ontwerpen worden geselecteerd als NIST-standaarden of strijden als finalisten in lopende NIST-wedstrijden. 
  • Onderwijs is nauw verbonden met onderzoek aan het Privacy & Identity Lab, waar privacy en identiteit worden onderzocht vanuit juridisch, technisch en sociaal perspectief.
Waarom in Nijmegen?
Cyber Security technologie

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Een van de leukste dingen vond ik het brede scala aan beveiligingsvakken die hier werden aangeboden, wat echt uitdagend was
Portretfoto Karthick Thambidurai
Karthick Thambidurai Alumnus Het verhaal van Karthick
Kennismaken

Wat ga je leren?

De masterspecialisatie in Cyber Security leert je hoe je kunt bijdragen aan het ontwerp van nieuwe beveiligingssystemen. Je zult in staat zijn om de beveiligingseisen van een toepassing op te stellen en te ontdekken waar mogelijke zwakke punten liggen. De nadruk ligt voornamelijk op onderwerpen zoals cryptografische codes, besturingssystemen en protocolverificatie. Maar je krijgt ook een breed beeld van cyberbeveiliging, inclusief wiskundige, organisatorische, juridische en ethische aspecten, met speciale aandacht voor privacykwesties.

 

 


 

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Na het afronden van de masteropleiding heb je diepgaande kennis van cyberbeveiliging. Ook ben je vertrouwd met de theoretische, technische, management-, juridische en ethische aspecten ervan. Cyberbeveiligingsexperts zijn zeer gewild, dus een baan te vinden als consultant, manager of onderzoeker na het behalen van je diploma zou geen probleem moeten zijn.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld