Studieprogramma van M Data Science

Deze specialisatie richt zich op onderzoek. Je leert hoe je echte datasets kunt omzetten in tools en bruikbare inzichten, met behulp van software en algoritmen. Eerst bestudeer je wetenschappelijke literatuur in de Onderzoeksseminar. Tijdens je Onderzoeksstage neem je deel aan een onderzoeksproject bij een bedrijf of een wetenschappelijke groep. In de Masterscriptie voer je je eigen onderzoeksproject uit, onder nauwe begeleiding van ons deskundige personeel. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan het onderzoek van iCIS over onderwerpen zoals machine learning, information retrieval, aanbevelingssystemen of privacy en recht.

Curriculum

  • Studieprogramma Data Science

    De masterspecialisatie Data Science heeft een studielast van 120 EC (twee jaar). Afgezien van een paar verplichte vakken kun je het grootste deel van het programma samenstellen met keuzevakken.

    Bekijk jaarprogramma
  • Dubbele master in Artificial Intelligence en Data Science

    De dubbele master in Artificial Intelligence en Data Science is een manier om zowel een diploma in Data Science als in Kunstmatige Intelligentie (AI) te behalen in minder tijd dan de twee studies los van elkaar te doen. Het biedt een zeer brede kennis van de nieuwste technieken om machine learning en classificatietechnieken te gebruiken en te ontwikkelen en deze toe te passen op kunstmatige cognitieve systemen.

    Bekijk jaarprogramma

Study abroad

Tijdens je master krijg je de kans om in het buitenland je stage en/of scriptie te doen. Hierdoor leer je dingen te bekijken vanuit het perspectief van een andere cultuur en ontmoet je nieuwe mensen; het is een ervaring die je leven verrijkt. Bovendien staat het goed op je cv! Kijk voor meer informatie over bijeenkomsten, beurzen, stages en andere praktische informatie op de Radboud International webpagina.

Additional challenge

Op zoek naar een extra uitdaging tijdens je studie? Vind je het interessant om na te denken over actuele, maatschappelijke thema's vanuit verschillende academische perspectieven? Ontdek wat de Radboud Honours Academy te bieden heeft om het beste uit jezelf te halen tijdens je studententijd.