Waarom Data Science in Nijmegen?

Data speelt een rol in bijna elke wetenschappelijke discipline, bedrijf en industrie, en sociale organisaties. Medische wetenschappers sequencen menselijke genomen, astronomen genereren terabytes aan data per uur, marketeers analyseren het online gedrag van bezoekers van websites en online diensten, en de politie gebruikt datamodellen die voorspellen waar misdaden kunnen plaatsvinden. En natuurlijk gebruiken bedrijven als Google en Amazon gebruikersvoorkeursdata om wensen te vervullen waarvan we niet eens weten dat we ze hebben. Als gevolg daarvan zijn een breed scala aan vakgebieden in wetenschap en maatschappij op zoek naar datawetenschappers. In deze specialisatie leer je hoe je data kunt omzetten in kennis en oplossingen, met behulp van computers.

Waarom Data Science studeren?

  • Deze specialisatie bouwt voort op de sterke internationale reputatie van het Instituut voor Informatica en Informatiewetenschappen (iCIS) op gebieden zoals machine learning, probabilistische modellering en informatie ophalen.
  • We zijn toonaangevend in onderzoek naar juridische en privacyaspecten van data science en naar de impact van data science op de samenleving en het beleid.
  • Onze benadering is zowel pragmatisch als theoretisch. Als academicus verwachten we niet alleen dat je de juiste tools begrijpt en gebruikt, maar ook dat je kunt programmeren en je eigen tools kunt ontwikkelen.
  • Vanwege de relevantie voor allerlei verschillende disciplines, bieden we onze studenten de kans om gerelateerde vakken te volgen bij andere afdelingen, zoals bij taalstudies (informatie ophalen en natuurlijke taalverwerking), kunstmatige intelligentie (machine learning voor cognitieve neurowetenschappen), chemie (patroonherkenning en chemometrie) en biophysica (machine learning en optimale controle).
  • De baankansen zijn uitstekend: sommige van onze studenten krijgen al banen aangeboden voordat ze zijn afgestudeerd en bijna al onze afgestudeerden hebben binnen zes maanden na het afstuderen een positie.
  • Uitzonderlijke studenten die voor deze specialisatie kiezen, krijgen de mogelijkheid om een dubbele masteropleiding te volgen in Kunstmatige Intelligentie en Data Science. Dit duurt drie jaar in plaats van twee jaar.