Wat kun je ermee?

Arbeidsmarktperspectief

Het arbeidsvooruitzicht voor onze afgestudeerden is uitstekend. De industrie heeft dringend behoefte aan datawetenschapsspecialisten op academisch niveau, en dus hebben onze afgestudeerden geen moeite om een interessante en uitdagende baan te vinden. Een paar van onze afgestudeerden besluiten een ​​PhD te doen en blijven aan de universiteit, maar de meeste van onze studenten kiezen voor een carrière in de industrie. Ze vinden dan meestal een baan bij een groter bedrijf als consultant of data-analist, of beginnen hun eigen bedrijf in data-analyse.

Een professionele datawetenschapper beschikt over uitstekende probleemoplossende, analytische, programmeer- en communicatieve vaardigheden. Hij of zij past deze vaardigheden toe om een probleem te analyseren in het licht van de beschikbare real-world data, om met een creatieve en nuttige oplossing te komen, om de juiste tools te vinden of te programmeren om de data om te zetten in kennis, en om de verkregen bevindingen aan anderen te communiceren. Door data, rekencapaciteit en menselijk verstand te combineren, kunnen datawetenschappers het verschil maken in het helpen en verbeteren van onze maatschappij. De meeste van onze afgestudeerden werken als data-consultants en data-analisten voor commerciële bedrijven en overheidsorganisaties.

Voorbeelden van bedrijven waar onze afgestudeerden terechtkomen zijn MKB's zoals Orikami, Media11 en FlexOne, en multinationals zoals ING Bank, Philips, ASML, Capgemini, Booking.com en misschien zelfs Google.

Een PhD doen aan de Radboud Universiteit

Als je een carrière in de wetenschap wilt hebben, is het mogelijk om een ​​PhD-positie aan te vragen aan de Radboud Universiteit. Natuurlijk kun je ook bij elke andere universiteit wereldwijd solliciteren. Veel van onze studenten hebben al met succes een PhD-positie weten te bemachtigen.

Maak gebruik van je studie!

Om je voor te bereiden op het vinden van een baan, biedt de Radboud Universiteit verschillende vormen van oriëntatie op de arbeidsmarkt aan, zodat je je tijdens je studie kunt voorbereiden op je toekomst. Career Service Science helpt studenten en jonge alumni bij hun weg naar de arbeidsmarkt. Je kunt bij hen terecht voor hulp bij loopbaanoriëntatie, sollicitatietips en informatie over stages en vacatures. Bovendien organiseren studenten elk jaar het BBB Career Event, de ideale plek voor studenten en werkgevers om elkaar te ontmoeten.

Blijf leren na je master

Wil je na je studie bijblijven met de snelle vooruitgang in onze huidige samenleving? Dan is een post-master misschien iets voor jou. De Radboud Academy biedt veel mogelijkheden voor een levenlang leren.