Economics

We dagen je uit om anders naar economie te kijken en te ontdekken dat het veel meer is dan geld, markten en regelgeving. Economen onderzoeken ook het financiële gedrag en de besluitvorming van consumenten, bedrijven en overheden. Binnen de masterspecialisatie Economie heb je de keuze uit zeven masterspecialisaties.

Specialisaties

 • Accounting and Control

  Doe de vaardigheden en kennis op om een professional te worden op het gebied van accountancy, controle, en financieel management en advies.

 • Corporate Finance and Control

  Focus op het financieel beheer en bestuur van bedrijven en leer hoe je moet omgaan met niet alleen economische maar ook managementgerelateerde, juridische en rapportage-aspecten om de ondernemingswaarde te versterken en maximaliseren.

 • Economics, Behaviour and Policy

  Hoe kunnen we slimmer en effectiever economisch beleid ontwikkelen? Door te kijken naar de psychologie en sociologie in de economische theorie en beleidsontwikkeling kunnen we de kloof tussen theorie en praktijk overbruggen.

 • Financial Economics

  Analyseer en krijg inzicht in de werking van (mondiale) financiële markten. Bestudeer uiteenlopende aspecten, zoals financieel risicobeheer, asset pricing en monetair beleid.

 • Global Economics and Business

  Bij deze masterspecialisatie van Economics krijg je inzicht in het wereldwijde economische landschap. Leer succesvolle bedrijfsstrategieën en internationaal beleid te ontwikkelen.

 • International Economics and Development

  Deze specialisatie biedt je de mogelijkheid om een state-of-the-art curriculum te volgen in International Economics, met een sterke empirische en analytische focus op de lage- en middeninkomenslanden in de Global South.

 • International Political Economy

  In onze masterspecialisatie International Political Economy (IPE) krijg je inzicht in de economische en politieke dimensies van internationale vraagstukken en de machtsstrijd achter politieke keuzes.

Pre-master

Wanneer je opleidingsachtergrond je niet direct toegang geeft tot de masteropleiding Economics, kun je je in sommige gevallen inschrijven voor een pre-masterprogramma. Een pre-masterprogramma is (meestal) een eenjarig programma (60 ECTS) speciaal ontworpen om een ​​brug te slaan tussen je vooropleiding en onze master Economics. Het afronden van een van deze opleidingen geeft direct toegang tot de masteropleiding.

 • Pre-master Economics

  In sommige gevallen, wanneer je op grond van je opleiding niet direct toegelaten kunt worden tot de masteropleiding Economics, kun je je inschrijven voor een pre-masterprogramma. Het afronden van het pre-masterprogramma geeft directe toegang.