Kennismaken en testimonials

Wil je erachter komen of deze opleiding bij je past? Bezoek de Open Dag of neem deel aan een andere voorlichtingsactiviteit, lees een ervaringsverhaal of chat met een student.

Online platform (pre-)mastervideo's

Heb je de Master Open Dag of Radboud Master's Fair gemist, of wil je de belangrijkste informatie over onze (pre-)masteropleidingen nog een keer terugkijken? Bekijk dan de voorlichtingsvideo's in ons online platform.

Master Meeloopdag

Wil je persoonlijk kennismaken met een van onze masteropleidingen? Bij veel masters kun je een dag meelopen. Je wordt gekoppeld aan een masterstudent en spreekt af op een dag die jou uitkomt.

Proefstudeerdag Lerarenopleiding (feb)

Hoe kom je erachter of een lerarenopleiding bij je past? Dat is een vraag die veel studenten bezighoudt. Kom daarom proefstuderen aan de Radboud Docenten Academie en krijg een divers kijkje in onze opleidingen.

Master Open Dag

Studeer je aan een andere universiteit of hogeschool en ben je op zoek naar een master of pre-master? Kom dan naar de Master Open Dag! Je kunt voorlichting krijgen over ruim 50 masteropleidingen, 200 masterspecialisaties en 50 pre-masters.

Proefstudeerdag Lerarenopleiding (mrt)

Hoe kom je erachter of een lerarenopleiding bij je past? Dat is een vraag die veel studenten bezighoudt. Kom daarom proefstuderen aan de Radboud Docenten Academie en krijg een divers kijkje in onze opleidingen.

Radboud Master's Fair

Studeer je aan de Radboud Universiteit en oriënteer jij je op een master? Ontdek op de Radboud Master's Fair welke nieuwe kennis je kunt opdoen en welke masters jij allemaal kunt volgen met jouw bachelor.

Interesse? Doe mee met de voorlichtingsactiviteiten. Proef de sfeer of de campus, krijg persoonlijk advies van studenten of studieadviseurs en kom erachter of deze opleiding bij je past.

Ervaringsverhalen

Voor mij is het meest uitdagende aan de opleiding ongetwijfeld de link leggen tussen theorie en praktijk.
Portret Fabian Reijnen
Fabian Reijnen Oud-student Science and Education Het verhaal van Fabian

KIK-start: welkom bij de lerarenopleiding!

We bieden al onze studenten de mogelijkheid om nog voordat de opleiding officieel start Krachtig met onze opleiding in Interactie, Kennis te maken. Kortom, een KIK-start! Je maakt op een informele manier verder kennis met elkaar, de opleiding en het prachtige beroep van leraar. Doe je mee?

Wat is het idee?

Alle aankomend studenten worden uitgenodigd om in groepjes van ongeveer 5 à 6 studenten in gesprek te gaan met een opleider van de Radboud Docenten Academie en een docent vanuit de faculteit. Deze kennismaking kan je helpen om verder te onderzoeken of het beroep van leraar bij je past en hoe je je goed kunt voorbereiden op de start van de opleiding. Het neemt misschien vragen die je zelf nog hebt weg, het brengt mogelijk nieuwe inzichten en het is natuurlijk prettig om alvast wat gezichten te zien die je vaker in de opleiding zult zien.

Wat kun je verwachten?

Tijdens het gesprek met de opleider, docent en andere studenten ga je in op verschillende vragen over jouw beeld van de opleiding, jouw beeld van het beroep en het beeld van jezelf. Denk aan vragen zoals:

  • Welk beeld heb je van de doelgroep waaraan je gaat lesgeven en hoe makkelijk of moeilijk denk je dat het voor jou gaat zijn om met deze doelgroep te communiceren?
  • Wat lijkt je zo leuk aan het geven van juist dit schoolvak?
  • Wat zijn jouw kernkwaliteiten? Hoe kan dat van pas komen, en kan een kenmerk van jezelf je misschien ook in de weg gaan zitten bij je ontwikkeling als docent?

Tijdens dit gesprek worden verschillende situaties besproken waar je als leraar mee te maken krijgt. Denk aan een casus of aan een filmfragment.

Het groepsgesprek duurt 45 minuten. Ook is er wat ruimte om vragen te stellen. Heb je vragen over je stage of over je studieplanning? Dan kun je terecht bij de studieadviseur en coördinator stageplaatsing. Eventueel kunnen er naast de groepsgesprekken ook individuele gesprekken met een studieadviseur worden gepland als daar aanleiding toe is.

Wanneer?

De groepsgesprekken van de KIK vinden plaats in juni 2023. Je hoeft je hier niet zelf voor aan te melden, wij delen je alvast in. Heb je een vraag over de KIK-start? Neem dan contact op met lieke.vanderzee [at] ru.nl.  

Meet the Faculty of Science

Onze missie als Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica is om grenzen van wetenschappelijke kennis te verleggen via excellent onderwijs en baanbrekend onderzoek. In deze video krijg je een kleine preview van de verschillende onderzoeksgebieden binnen onze faculteit. Volg onze laatste updates op Instagram.