Student lerarenopleiding op werkplek op middelbare school

MasterEducatie in de Bètawetenschappen

Wil je je eerstegraads lesbevoegdheid in een bètavak halen en je daarnaast nog vakinhoudelijk verbreden en verdiepen? Deze tweejarige master integreert vakinhoud, didactiek en stage, waardoor je wordt opgeleid tot docent van academisch niveau.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Je wordt opgeleid tot docent in de biologie, wiskunde, natuurkunde, scheikunde of informatica. 
  • De opleiding combineert tegelijkertijd vakinhoud, didactiek, stage, methodologie, en pedagogiek.
  • Je loopt 2 jaar stage en krijgt dus ruim de tijd om met het werkveld vertrouwd te raken.
  • Je volgt kleinschalig onderwijs met veel ruimte voor persoonlijke ontplooiing.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Voor mij is het meest uitdagende aan de opleiding ongetwijfeld de link leggen tussen theorie en praktijk.
Portretfoto Fabian Reijnen
Fabian Reijnen Oud-student Educatieve Master Natuurkunde Het verhaal van Fabian
Kennismaken

Wat ga je leren?

In de opleiding combineer je vakinhoudelijke cursussen uit jouw bèta-expertise (biologie, scheikunde, wiskunde, natuurkunde of informatica), met de didactische en pedagogische vakken van de Radboud Docenten Academie. 

De opleiding is opgebouwd uit vijf 'lijnen'. De eerste daarvan is de vakinhoudelijke lijn, waarin je leert jouw bèta vakinhoud te verbinden met het docentschap. Ook kies je cursussen in het verlengde van jouw bètavak om je kennis te verbreden en te verdiepen. De tweede lijn is de pedagogisch-didactische lijn, met aandacht voor bijvoorbeeld psychologie en klassenmanagement. De methodologische lijn richt zich op de ontwikkeling van onderzoeksvaardigheden en je masterscriptie. De praktijklijn is een stage voor de klas; je brengt je kennis in de praktijk en doet daar ervaringen op die in de andere lijnen als uitgangspunt dienen. De vijfde lijn - Academische en Professionele Ontwikkeling - staat in het teken van uitwisseling van inzichten met medestudenten en docenten, om zo het interessante en brede beroep van universitair geschoolde leraar te verkennen.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Met een tweejarige educatieve master heb je een uitstekend arbeidsperspectief; je bent vrijwel zeker van een baan. Vanzelfsprekend kun je werken in het voortgezet onderwijs, maar met je eerstegraads lesbevoegdheid kun je ook bij hbo-instellingen terecht.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld