Kennismaken

Wil je erachter komen of deze opleiding bij je past? Bezoek de Open Dag of neem deel aan een andere voorlichtingsactiviteit, lees een ervaringsverhaal of chat met een student.

Master Meeloopdag

Wil je persoonlijk kennismaken met een van onze masteropleidingen? Bij veel masters kun je een dag meelopen. Je wordt gekoppeld aan een masterstudent en spreekt af op een dag die jou uitkomt.

Master's Virtual Open Day

Overweeg je als internationale student om aan de Radboud Universiteit te studeren, maar wil je graag meer weten over onze opleidingen en faciliteiten? Dat kan tijdens onze Virtual Open Day.

Master Open Dag

Studeer je aan een andere universiteit of hogeschool en ben je op zoek naar een master of pre-master? Kom dan naar de Master Open Dag! Je kunt voorlichting krijgen over ruim 50 masteropleidingen, 200 masterspecialisaties en 50 pre-masters.

Online platform (pre-)mastervideo's

Ben je verhinderd tijdens de Master Open Dag of wil je de belangrijkste informatie over onze (pre-)masteropleidingen nog een keer terugkijken na je bezoek aan de Master Open Dag? Bekijk dan de voorlichtingsvideo's in ons online platform.

Radboud Master's Fair

Studeer je aan de Radboud Universiteit en oriënteer jij je op een master? Ontdek op de Radboud Master's Fair welke nieuwe kennis je kunt opdoen en welke masters jij allemaal kunt volgen met jouw bachelor.

Proefstudeerdag Lerarenopleiding (feb)

Hoe kom je erachter of een lerarenopleiding bij je past? Dat is een vraag die veel studenten bezighoudt. Kom daarom proefstuderen aan de Radboud Docenten Academie en krijg een divers kijkje in onze opleidingen.

Proefstudeerdag Lerarenopleiding (apr)

Hoe kom je erachter of een lerarenopleiding bij je past? Dat is een vraag die veel studenten bezighoudt. Kom daarom proefstuderen aan de Radboud Docenten Academie en krijg een divers kijkje in onze opleidingen.

Interesse? Doe mee met de voorlichtingsactiviteiten. Proef de sfeer of de campus, krijg persoonlijk advies van studenten of studieadviseurs en kom erachter of deze opleiding bij je past.

KIK-start: welkom bij de lerarenopleiding!

We bieden al onze studenten de mogelijkheid om nog voordat de opleiding officieel start Krachtig met onze opleiding in Interactie, Kennis te maken. Kortom, een KIK-start! Je maakt op een informele manier verder kennis met elkaar, de opleiding en het prachtige beroep van leraar. Doe je mee?

Wat is het idee?

Alle aankomend studenten worden uitgenodigd om in groepjes van ongeveer 5 à 6 studenten in gesprek te gaan met een opleider van de Radboud Docenten Academie. Daarnaast is er ruimte om met de studieadviseur in gesprek te gaan over praktische zaken. Deze kennismaking kan je helpen om verder te onderzoeken of het beroep van leraar bij je past en hoe je je goed kunt voorbereiden op de start van de opleiding. Het neemt misschien vragen die je zelf nog hebt weg, het brengt mogelijk nieuwe inzichten en het is natuurlijk prettig om alvast wat gezichten te zien die je vaker in de opleiding zult zien.

Wat kun je verwachten?

Tijdens het gesprek met de opleider gaan jullie in op verschillende vragen over jouw beeld van de opleiding, jouw beeld van het beroep en het beeld van jezelf. Denk aan vragen zoals:

  • Welk beeld heb je van de doelgroep waaraan je gaat lesgeven en hoe makkelijk of moeilijk denk je dat het voor jou gaat zijn om met deze doelgroep te communiceren?
  • Wat lijkt je zo leuk aan het geven van juist dit schoolvak?
  • Wat zijn jouw kernkwaliteiten? Hoe kan dat van pas komen, en kan een kenmerk van jezelf je misschien ook in de weg gaan zitten bij je ontwikkeling als docent?

Tijdens dit gesprek worden verschillende situaties besproken waar je als leraar mee te maken krijgt. Denk aan een casus of aan een filmfragment.

De studieadviseur zal ook met een groepje studenten spreken en uitleggen wat er nog gaat gebeuren totdat de opleiding start. Er wordt bijvoorbeeld uitleg gegeven over de stageplaatsing, de start van de opleiding, wat je eventueel nog moet doen om te kunnen starten. En natuurlijk is er dan ruimte om alle vragen die je nog hebt te stellen. Eventueel kunnen er naast de groepsgesprekken ook individuele gesprekken met een studieadviseur worden gepland als daar aanleiding toe is.

Het groepsgesprek met de opleider duurt 45 minuten. Het groepsgesprek met de studieadviseur duurt 30 minuten.

Wanneer?

De groepsgesprekken van de KIK vinden plaats op maandag 30 mei en vrijdag 3 juni. Je hoeft je hier niet zelf voor aan te melden, wij delen je alvast in.

Je ontvangt op een later tijdstip de datum en het tijdstip van jouw groepsgesprekken.

Heb je een vraag over de KIK-start? Neem dan contact op met studentenadministratie [at] docentenacademie.ru.nl.