Remske Ruysschaert

Portret Remske Ruysschaert
Ik merkte dat mijn eigen mening telt en daar moest ik wel aan wennen.
Naam
Remske Ruysschaert
Opleiding
Eenjarige Educatieve Master Frans
Huidige functie
Docent Frans

Al vanaf mijn 16e vertelden mensen me dat ik leraar zou moeten worden. Dat zou goed bij me passen, zeiden ze. Het leek mij ook wel leuk, dus ik wist bij het inschrijven voor de bachelor Franse Taal en Cultuur dat ik de Educatieve Minor kon volgen.

Hoewel ik de Educatieve Master als doel had gesteld, wilde ik met behulp van de Educatieve Minor toch eerst even proeven aan het docentschap en ook nog een tweedegraads lesbevoegdheid halen. Toen wist ik: ‘dit is wat ik wil’, waarna ik ook de Educatieve Master ben gaan volgen.

De lerarenopleiding van de Radboud Docenten Academie was heel anders dan ik had verwacht. De focus lag veel meer op wat ik wilde. Het ging over mijn leren. Dat was ik niet gewend van mijn bachelor en master. Ik merkte dat mijn eigen mening telt en daar moest ik wel aan wennen. Hoewel je aan de universiteit sowieso wordt opgeleid om kritisch te denken, werd ik nu ook gestimuleerd om kritisch te denken over mijn eigen ervaringen. Die manier van leren is daarom veel werk, want je neemt dingen van stage mee naar huis, maar het is vooral ook heel erg leuk en leerzaam.