docent helpt leerlingen in klas
Keuzegids 2022 masters

MasterspecialisatieEenjarige Educatieve Master Spaans

Heb jij je masterdiploma (bijna) binnen? En wil je graag docent worden in het voortgezet onderwijs? Haal dan in één jaar je eerstegraads lesbevoegdheid en volg de Educatieve Master (of lerarenopleiding) Spaans.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Je wordt opgeleid tot docent van de toekomst: academisch en vakdidactisch sterk, met aandacht voor creativiteit, vernieuwing en pedagogische trefzekerheid.
  • Je mag lesgeven in alle klassen van het vmbo, de havo en het vwo.
  • Hoge studentwaardering op de expertise en betrokkenheid van docenten.
  • Deze opleiding is ook in deeltijd en via een zij-instroom traject te volgen.
Waarom deze opleiding?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Je leert de leerlingen nieuwe dingen en ondertussen kan je ze enthousiasmeren voor iets wat jij leuk vindt.
Portret Lotte Slaats
Lotte Slaats Docent Spaans Het verhaal van Lotte
Kennismaken

Wat ga je leren?

De Educatieve Master Spaans is gericht op de ontwikkeling die jij als docent doormaakt. Deze ontwikkeling wordt benaderd vanuit drie rollen die typisch zijn voor een docent in het voortgezet onderwijs: De rol van pedagoog, vakdidactisch specialist en professional. Aan elke rol is een onderwijslijn gekoppeld. Daarnaast loop je stage op een middelbare school. De interactie tussen theorie en praktijk staat centraal in deze master: ervaringen voor de klas koppel je aan de theorie en andersom.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

De werkgelegenheid voor leraren in het voortgezet onderwijs verschilt sterk per regio en per vak. De komende jaren zijn vooral docenten vreemde talen en exacte vakken nodig. Voor de vakken op maatschappelijk gebied is het moeilijker om na je afstuderen gelijk een baan te vinden.

Als leraar kun je je blijven ontwikkelen in je vak. Bijvoorbeeld door (nascholings-) cursussen te volgen en studiedagen of conferenties te bezoeken. Verder kun je leerlingbegeleider worden of jaarcoördinator. Of doorgroeien naar managementfuncties, zoals afdelingsleider of rector. Er zijn legio mogelijkheden.

Het onderwijs uit? Met je verworven vaardigheden kun je prima terecht op diverse functies in het bedrijfsleven en bij de overheid. Vaardigheden als kennisoverdracht, het leidinggeven aan groepen en sociale en communicatieve vaardigheden komen ook daar goed van pas.

Meer informatie over het toekomstperspectief voor docenten vind je op de volgende websites:

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld