Lotte Slaats

Portret Lotte Slaats
Je leert de leerlingen nieuwe dingen en ondertussen kan je ze enthousiasmeren voor iets wat jij leuk vindt.
Naam
Lotte Slaats
Opleiding
Eenjarige Educatieve Master Spaans
Land van vorige opleiding
Nederland
Huidige functie
Docent Spaans
Vooropleiding
International Business Communication

Als ik mijn master aan de Docenten Academie vergelijk met mijn andere master, merkte ik wel dat je bij de Educatieve Master veel drukker bent.

Ik was gewend om mijn eigen dagen bijna helemaal in te kunnen plannen en nu was mijn week ineens helemaal gevuld met colleges en stage. Dit was voor mij even wennen, maar ik was hier wel op voorbereid aangezien dit van tevoren wel wordt verteld op de opleiding. De manier van onderwijs heb ik zelf als erg prettig ervaren. Je krijgt onderwijs in kleine groepen, waardoor je nauw contact hebt met docenten en met je medestudenten. Hierdoor durfde ik mijzelf veel sneller open te stellen en konden wij als studenten ook veel van elkaar leren.

Wat ik zelf het mooie vind aan het docentschap is dat je een bepaalde passie hebt voor je vak en dat je dit kan overbrengen op de kinderen. Je leert de leerlingen nieuwe dingen en ondertussen kan je ze enthousiasmeren voor iets wat jij leuk vindt. Hierdoor draag je ook nog eens bij aan de ontwikkeling van een kind. Je ziet als docent niet alleen ontwikkeling in jouw vak, maar ook maak je de persoonlijke ontwikkeling van een kind mee. Het verschil tussen verschillende klassen en leeftijdsgroepen geeft elke keer weer een andere interactie en de interactie maakt het werk zo leuk!