Studenten discussie

MasterFilosofie van de Bedrijfswetenschappen

Studeer je Bedrijfswetenschappen, Economie of Bestuurskunde (wo) en zoek je filosofische verdieping? Volg dan de master Filosofie van de Bedrijfswetenschappen. Je leert daarmee vanuit filosofisch perspectief te reflecteren op dat vakgebied.

Beste Studies EW 2021
Direct naar

Iets voor jou?

  • Krijg de mogelijkheid om je zowel in de managementwetenschappen als de filosofie te verdiepen.
  • Onderscheid je van andere managementwetenschappers op de arbeidsmarkt.
  • Werk samen met René ten Bos, voormalig Denker des Vaderlands.
  • Deze opleiding is verkozen tot topopleiding en de beste van het land binnen het eigen vakgebied volgens de Keuzegids Masters 2019.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelatingseisen

Wat ga je leren?

In de bedrijfswetenschappen lijkt op het eerste gezicht geen plaats te zijn voor filosofie. Toch kun je wel degelijk allerlei filosofische vragen stellen over bedrijven en organisaties. Die kunnen gaan over organiseren zelf: wat is bijvoorbeeld een organisatie? Wat kun je wel organiseren en wat niet? De vragen kunnen ook gaan over de ethiek van organiseren: hebben bedrijfsmanagers speciale morele verantwoordelijkheden die ‘gewone' mensen niet hebben? Wat is verantwoordelijkheid eigenlijk? Hoe denken mensen in organisaties over ethische kwesties en wat kunnen filosofen hen hierover leren?

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Als Filosoof van de Bedrijfswetenschappen ben je aantrekkelijk voor een breed scala aan werkgevers, zoals:

  • de overheid (gemeente, ministeries, EU)
  • onderzoeks- en adviesbureaus
  • maatschappelijke organisaties
  • adviesraden en denktanks

Arbeidsmarktgegevens

Het bruto startsalaris voor afgestudeerden van een master filosofie, op basis van 34 uur per week, is € 2.500,-. (Bron: www.studiekeuze123.nl)

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld