Wat kun je ermee?

De master Filosofie van de Geschiedenis leidt je op tot een academische professional die zelfstandig onderzoek kan verrichten, kan reflecteren op ontwikkelingen in historisch onderzoek en met een kritische blik nieuwe of oude teksten kan lezen. Je combineert je kennis van de geschiedenis met een grondige kennis van de Westerse filosofie en onderscheidt je met je vooropleiding van zowel geschiedkundigen als filosofen.

Arbeidsmarktperspectief

Als Filosoof van de Geschiedenis ben je aantrekkelijk voor een breed scala aan werkgevers, zoals:

  • musea
  • nieuwsmedia
  • maatschappelijke organisaties
  • adviesraden en denktanks

 

Arbeidsmarktgegevens

Het bruto startsalaris voor afgestudeerden van deze opleiding, op basis van 34 uur per week, is € 2.500,-. (Bron cijfermateriaal: www.studiekeuze123.nl)

Lerarenopleiding

Na afronding van je masteropleiding kun je er ook voor kiezen de lerarenopleiding Mens- en Maatschappijwetenschappen tot eerstegraads docent Filosofie te volgen aan de Radboud Docenten Academie. Deze praktijkgerichte opleiding duurt één jaar. Je haalt je eerstegraads onderwijsbevoegdheid en kan daarmee het vak Filosofie gaan doceren in het voortgezet onderwijs, het MBO én het volwassenenonderwijs.

Radboud Career Service

Vind je het lastig om te bepalen waar je na je master aan de slag wilt? Radboud Career Service helpt je graag op weg. Ze begeleidt en ondersteunt studenten en net afgestudeerden bij de overstap naar de arbeidsmarkt. Je kunt er terecht voor onder andere loopbaanadvies, sollicitatietips en voor informatie over stages en vacatures.

Blijf je ontwikkelen, ook na je master

Wil je ook na je master bij blijven in je vakgebied? Bij de Radboud Universiteit bieden we ook onderwijs voor professionals. Hier verbind je de uitdagingen van jouw toekomstige werkpraktijk en maatschappelijke vraagstukken met wetenschappelijke inzichten en praktische vaardigheden. Zo versterk je je kennis, blijf je vooroplopen in je carrière en ben je altijd voorbereid op de volgende stap.

Werken in de wetenschap?

Als je geïnteresseerd bent in een wetenschappelijke loopbaan, kun je solliciteren naar een promotieplek. Dat is een tijdelijke baan op aan een universiteit om onderzoek te doen en een proefschrift te schrijven. Veel promovendi (of PhD-studenten) verzorgen ook onderwijs binnen hun vakgebied.