FTR studenten
Beste Studies EW 2022

MasterspecialisatieFilosofie van de Godsdienstwetenschappen

Studeer je Theologie of Religiewetenschappen (wo) en zoek je filosofische verdieping? Volg dan de Master Filosofie van de Godsdienstwetenschappen. Je leert daarmee vanuit filosofisch perspectief te reflecteren op dat vakgebied.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Krijg de mogelijkheid om je zowel in de godsdienstwetenschappen als de filosofie te verdiepen.
  • Onderscheid je van andere godsdienstwetenschappers op de arbeidsmarkt.
  • De combinatie van opleidingen in filosofie en religie binnen een faculteit is uniek in Nederland.
  • Veel keuzevrijheid.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving

Wat ga je leren?

De vraag naar godsdienst is vandaag de dag misschien wel een van de meest urgente vragen. Hoewel de verschillende religies de publieke en politieke aandacht voor zich opeisen, opent deze aandacht maar zelden een blik op de betekenis van religie, religieuze fenomenen en de godsidee. De godsdienstfilosofie stelt zich de taak de vraag naar het wezen van de godsdienst te stellen.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

De master Filosofie van de Godsdienstwetenschappen leidt je op tot een academische professional die zelfstandig onderzoek kan verrichten, kan reflecteren op religieuze praktijken en grip krijgt op maatschappelijke thema's. Je combineert je kennis van de godsdienstwetenschappen met een grondige kennis van de Westerse filosofie en onderscheidt je met je vooropleiding van zowel theologen, religiewetenschappers als filosofen.

Het bruto startsalaris voor afgestudeerden van een master, op basis van 34 uur per week, is € 2.500,-. (Bron cijfermateriaal: www.studiekeuze123.nl)

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld