Studenten discussie
Beste Studies EW 2022

MasterspecialisatieFilosofie van de Politicologie

Studeer je Politicologie of een gerelateerde studie (wo) en zoek je filosofische verdieping? Volg dan de master Filosofie van de Politicologie. Je leert daarmee vanuit filosofisch perspectief te reflecteren op dat vakgebied.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Krijg de mogelijkheid om je zowel in de politicologie als de filosofie te verdiepen.
  • Onderscheid je van andere politicologen op de arbeidsmarkt.
  • In The Nijmegen Political Philosophy Workshop verbinden onderzoekers van de verscheidene vakgebieden de actuele thematiek van politiek en filosofie met elkaar.
  • Veel keuzevrijheid.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Vooral het tweede jaar van de master spreekt mij aan, omdat je dan vakken kunt kiezen uit de master Filosofie en vakken uit de master Politicologie.
Portretfoto Demi van der Veldt
Demi van der Veldt Student Het verhaal van Demi
Kennismaken

Wat ga je leren?

Ondanks het bestaan van politieke regels, laat politiek handelen zich niet door deze regels beperken. Anders zou dit handelen niets meer zijn dan uitvoeren van wat de regels voorschrijven. Politicologie vraagt zich juist af hoe zulke regels tot stand komen. De filosofie stelt de vraag achter de vraag. Waarom komen deze regels tot stand? En zijn deze regels noodzakelijk? Terwijl de wetenschapper naar oplossingen zoekt voor zijn problemen, wil de filosoof het probleem zelf problematiseren.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Als Filosoof van de Politicologie ben je aantrekkelijk voor een breed scala aan werkgevers, zoals:

  • de overheid (gemeente, ministeries, EU)
  • bedrijven
  • politieke partijen
  • adviesraden en denktanks

 

Arbeidsmarktgegevens

Het bruto startsalaris voor afgestudeerden van deze opleiding, op basis van 34 uur per week, is € 2.500,-. (Bron cijfermateriaal: www.studiekeuze123.nl)

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld